Keniassa vaalittu viikunapuu saa uusinnan

CAIRO – Rakastettu viikunapuu Kenian pääkaupungissa Nairobissa elää toisen päivän – ja mahdollisesti toisen vuosisadan.

Keskiviikkona Nairobin pääkaupunkiseudun päällikkö sanoi sadan vuoden vanha viikunapuu, joka leikattiin poistettavaksi uuden moottoritien luominen ei pelkästään säästyisi, vaan myös säilyisi kansallisena ympäristönsuojelun symbolina.

Ilmoitus oli voitto sekä ympäristönsuojelijoille että Kenian kulttuurijohtajille, jotka tuomitsivat ponnistelut viikunapuun leikkaamiseksi tai uudelleensijoittamiseksi, jota monet yhteisöt pitävät pyhinä. Jotkut asiantuntijat olivat epäilleet, että muinainen puu, joka on neljä kerrosta korkea, olisi selvinnyt juurtumisestaan ​​ja siirtämisestä.

“Mikä tahansa tapahtuma, joka täällä tapahtuu, ei koske tätä puuta”, Nairobin pääkaupunkiseudun pääjohtaja, kenraalimajuri Mohammed Badi sanoi. viikunapuun vierailun aikana vilkkaalla Westlandsin kaupallisella alueella.

Herra Badi kertoi opastaneen kaupungin virkamiehiä aita pois puusta ja kaunistaa aluetta, jotta kaupungin asukkaat voivat nauttia tilasta. Hän allekirjoitti myös julistuksen, jossa puu hyväksyttiin “Kenian kulttuuri- ja ekologisen perinnön majakaksi” ja symboliksi “Nairobin sitoutumisesta ympäristönsuojeluun”.

Viranomaiset ilmoittivat lokakuussa aikovansa kaataa puun, jotta Kiinan rahoittama ja rakentama Nairobi Expressway, nelikaistainen moottoritie, rakennettaisiin. Vuonna 1722 valmistuvan 17 mailin moottoritien tarkoituksena on vähentää liikennettä Nairobin sydämessä ja sen odotetaan luovan tuhansia työpaikkoja.

Hanke herätti kuitenkin alusta alkaen kritiikkiä ympäristöryhmiltä, ​​joiden mukaan vaikutuksia ilmanlaatuun ja viheralueisiin ei ollut otettu huomioon. Vaikka Nairobi tunnetaan yleisesti nimellä “Vihreä kaupunki auringossa”, puistoina, metsinä ja puutarhoina ovat vähentyneet kaupungissa viime vuosina kaupallisen ja infrastruktuurisen kehityksen takia.

Aktivistit valittivat myös kymmenien puiden kaatamista valtatien reittiä pitkin ja haittasivat ympäristöviranomaista hankkeen hyväksymisestä. Kenian laki edellyttäisi yleensä hankkeen keskeyttämistä odottamaan tuomioistuimen päätöstä, mutta rakentaminen on jatkunut.

Ympäristönsuojelijat suhtautuivat keskiviikkona myönteisesti viikunapuun pelastamista koskevaan päätökseen, mutta vaativat lisätoimia viheralueiden säästämiseksi pääkaupungissa.

“Nationwide Metropolitan Servicesin liike on erittäin tervetullut ja hyvä lähtökohta keskustellaksemme eettisestä kehityksestä ja investoinneista Keniassa”, George Mwangala, Itä-Afrikan johtava Function Local weather Lab, sosiaalisten vaikutusten virasto, joka on vastustanut moottoritietä. rakentaminen, sanoi lausunnossaan.

Mutta hän lisäsi: “Meidän on varmistettava, että luonto ja asutut ympäristömme ovat rinnakkain ja täydentävät infrastruktuurin kehittämistä kaikilla tasoilla.”

Wanjira Mathai, jonka äiti oli ympäristönsuojelija ja Nobelin rauhanpalkinnon saaja Wangari Maathai, oli tyytyväinen puun pelastamispäätökseen.

“Kun tiedämme nyt viheralueiden ja puiden roolista kaupunkien elinkelpoisuuden säilyttämisessä, meidän on pyrittävä varmistamaan, että Nairobin kehitys on vihreää ja osallistavaa”, Wangari Maathai -säätiön puheenjohtaja Mathai sanoi haastattelussa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *