Itävallan johtaja pyrkii torjumaan islamistista terrorismia hyökkäyksen jälkeen

BERLIN – Itävalta antaisi tuomioistuimille mahdollisuuden pidentää tuomittujen terroristien rangaistuksia ja se loisi uuden rikoksen ihmisille, jotka “luovat kasvualustan” terrorismille osana lainsäädäntöehdotuspakettia, joka ilmoitettiin viikossa sen jälkeen, kun islamilaisen valtion sympatiaattori tappoi neljä ihmistä Wienissä.

Liittokansleri Sebastian Kurz ilmoitti keskiviikkona tiukoista uusista ehdotuksista tapaamisen jälkeen kabinettinsa kanssa Itävallan pääkaupungissa Wienissä päivä sen jälkeen kun hän oli neuvotellut presidentin Emmanuel Macronin kanssa Ranska ja muut Euroopan unionin johtajat koordinoimaan koko blokin toimia islamistisen terrorismin torjumiseksi.

“Teemme kaikkemme väestön suojelemiseksi”, herra Kurz sanoi. Lainsäädäntöpaketti toimitetaan parlamentin hyväksyttäväksi ennen vuoden loppua.

Ranskaa ja Itävaltaa on hyökätty äskettäin: viime viikolla Wienissä, aiemmin 20-vuotias tuomittiin vankilaan yrittämisestä matkustaa Syyriaan liittyä islamilaiseen valtioon tappoi neljä ihmistä tappavasti. Ranskassa viime kuussa tunisialainen mies puukotti kuolettavasti kolme ihmistä Nizzassaja 18-vuotias tšetšeenipakolainen kaatoi opettajan Pariisin lähiöissä.

Toisin kuin herra Macron, jonka hallitus aloitti laaja ryöstö vastauksena iskuihin, jotka johtivat laajaan vihamielisyyteen Ranskaa vastaan ​​muslimimaailmassa, konservatiivinen herra Kurz oli vastasi aluksi sovittelevilla sanoilla joka yritti purkaa jännitteitä. Hän korosti, että itävaltalaisen suuttumuksen tulisi olla “ääriliikkeiden ja terroristien” – ei “kaikkien uskontoon kuuluvien”.

Mutta keskiviikkona herra Kurz vaati, ettei riittänyt surra kahta miestä ja kahta naista, jotka tapettiin Wienin vanhan kaupungin sydämessä 2. marraskuuta ja auttaa 22 muuta loukkaantunutta. Hänen mukaansa viranomaiset tarvitsevat laajempia kykyjä estääkseen terroristeja tekemästä iskuja ja juurruttamaan niitä tukevat.

Hänen ehdotuksensa joukossa: Sallitaan tuomioistuinten jatkaa vankeusrangaistuksia terroristijärjestöön kuulumisesta, jos tuomarit toteavat, että nämä ihmiset ovat edelleen radikaaleja ja voivat muodostaa uhkan. Vankilasta vapautettuja seurattaisiin edelleen elektronisesti.

“Erityisesti ne, jotka ovat jo suorittaneet vankeusrangaistuksen, voivat olla massiivinen uhka turvallisuudellemme, kuten dramaattisesti osoitti viime viikolla tapahtunut hyökkäys”, herra Kurz viittasi nuoreen mieheen, joka vapautettiin ennenaikaisesti vankilasta valmistuttuaan Radikalisoitumisen torjuntaohjelma, mutta jatkoi hyökkäyksen suunnittelua ja toteuttamista Wienissä.

“Tämä on merkittävä puuttuminen, mutta mielestäni välttämätön askel uhan riskin minimoimiseksi”, herra Kurz sanoi.

Lisäksi kaikilla kaksoiskansalaisilla, jotka ovat syyllistyneet terrorismin tukemiseen, Itävallan kansalaisuus peruutetaan. Wienin hyökkääjä oli sekä Itävallan että Pohjois-Makedonian kansalainen.

Vaikka lain tarkoituksena on pysäyttää islamistiterroristit, sitä sovellettaisiin myös muihin ääriryhmiin, mukaan lukien uusnatsit, sanoi varakansleri ja Vihreät-puolueen jäsen Werner Kogler.

Itävalta loisi myös uuden rikoksen, jonka avulla viranomaiset voisivat siirtyä henkilöitä vastaan, jotka eivät ole aktiivisia terroristijärjestön jäseniä, mutta jotka “luovat kasvualustan heille”, kansleri sanoi.

Toimenpide auttaisi viranomaisia ​​sulkemaan palvontapaikat ja ottamaan käyttöön rekisterin, jonka avulla he voivat jäljittää vihamielisyyttä tai ääriliikkeitä saarnaavia imaameja.

Muita toimenpiteitä ovat symbolien ja yhdistysten voimassa olevan lainsäädännön tiukentaminen terroristiryhmiin liittyvien lakien sisällyttämiseksi ja viranomaisten salliminen pysäyttää terroristiryhmien taloudellinen virta.

Itävallan kulttuuriministeri Susanne Raab sanoi, että toimenpiteet kohdistuivat niihin, jotka vastustavat “arvojamme” ja haluavat “jakaa yhteiskuntamme”, eivät islamiin uskontona tai moniin muslimeihin, jotka harjoittavat sitä rauhanomaisesti.

“Tämä selkeä erotus ääri-islamilaisuuden ja uskonnon välillä on erittäin tärkeää”, hän sanoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *