Trumpin raivo ruokkii Yhdysvaltojen kaaoksen Moskovan ja Pekingin tilejä

Venäjällä vaalit ovat tiukasti kirjoitettuja asioita, ja hallituspuolueen haastajat voittavat vuonna hyvin harvoissa tapauksissa ja yleisesti suositut oppositiopoliitikot ei pääse äänestykseen. Mutta maanantaina Venäjän keskusvaalilautakunnan johtaja Ella A.Pamfilova kääntyi vuorostaan ​​kuulemaan Venäjän hallintotavan ylivaltaa. Hän sanoi opiskelleensa postiäänestystä ja päättänyt käyttää sitä Venäjällä, koska se oli liian alttiita huijaamiselle.

“Tämä amerikkalaisen model anakronismi avaa rajattomat mahdollisuudet mahdollisille petoksille”, hän kertoi Tassille, valtion hallinnoima venäläinen uutistoimisto – toistaa yhtä herra Trumpin suosikkiväitteistä, vaikka todisteita tällaisista petoksista ei ole löytynyt. ”On käynyt ilmi, että olin oikeassa. Se, mitä nyt tapahtuu Yhdysvalloissa, on paras esimerkki tästä. “

Kremlistä voi hyvinkin puuttua herra Trump. Vaikka presidentti ei koskaan toteuttanut Venäjän toiveita Washingtonin ja Moskovan lähentymisestä, hänen Amerikassa ensimmäinen ulkopolitiikkansa vastasi Kremlin halua heikentää länsiliittoa ja laajentaa Venäjän vaikutusvaltaa ympäri maailmaa.

Herra Biden sitä vastoin on vannonut ryhtyvänsä tiukempaan linjaan Venäjälle ja rakentavansa suhteet Amerikan perinteisiin liittolaisiin. Jotkut venäläiset analyytikot ovat havainneet mahdolliset hopeapäällysteet Bidenin puheenjohtajakaudelle, mukaan lukien suurempi mahdollisuus työskennellä Washingtonin kanssa yhteistä etua koskevissa asioissa, kuten asevalvonnassa ja Iranin ydinohjelmassa. Mutta tämä optimistinen kertomus on ollut viime viikolla kaukana Venäjän valtion tiedotusvälineiden etupuolelta.

Kiinalle laskenta on vieläkin monimutkaisempi, ja valtion tiedotusvälineiden vastaus Bidenin voittoon on mitattu paremmin. Herra Biden olisi “maltillisempi ja kypsempi” kuin ulkoministeriössä toiminut Trump, kertoi World Occasions, kiihkeästi nationalistinen tabloidi. Silti valittu presidentti näyttää päättäväisesti jättävän paikalleen monet herra Trumpin ankarimmista toimenpiteistä ja Kiinan johtajat näyttävät päättäneen että Yhdysvallat pysyy ristiriidassa maan nousun kanssa.

Eteläisen Guangdongin provinssin virallinen sanomalehti Southern Day by day sanoi, että vaikka herra Biden todennäköisesti käsittelee Venäjää, ei Kiinaa, suurimpana ulkomaisena uhkana Yhdysvalloille, “meillä ei tarvitse olla illuusioita”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *