Biden Bump – The New York Occasions

Jos demokraatit olisivat nimenneet muun ehdokkaan kuin Joe Bidenin, presidentti Trump olisi voinut voittaa uudelleenvalinnan.

Tietenkin on mahdotonta tietää varmasti. Mutta Biden voitti valtiot, jotka päättivät vaaleista kapeasti – enintään kahdella prosenttiyksiköllä Arizonassa, Georgiassa, Pennsylvaniassa ja Wisconsinissa. Ja on hyvä syy uskoa, että muut demokraatit ovat saattaneet menettää nämä valtiot. Harkitse:

  • Nebraskan toisessa kongressialueella demokraatit nimittivät Bernie Sanders -tyylisen ehdokkaan – Kara Eastmanin, joka tukee “Medicare for all” -periaatetta ja jonka edistykselliset ryhmät, kuten oikeusdemokraatit, kannattivat. Hän menetti kilpailunsa lähes viidellä prosenttiyksiköllä, kun taas Biden voitti piirin lähes seitsemällä pisteellä.

Miksi tällä on merkitystä? Viimeisten neljän vuoden aikana Trump on hallinnut Yhdysvaltojen politiikkaa. Toisinaan hänellä on vaikuttanut olevan maagisia poliittisia voimia, hän on voittanut puheenjohtajavaltion huolimatta tavanomaisten poliittisten sääntöjen hylkäämisestä ja säilyttänyt suunnilleen vakaan hyväksyntäluokituksen, vaikka häntä syytettäisiin ja hän johtaisi kauheaa pandemiaa.

Loppujen lopuksi Trumpilla ei kuitenkaan ollut maagisia voimia. Sen sijaan hänestä tuli vasta neljäs valittu presidentti viime vuosisadalla menettää uudelleenvalinnan, Herbert Hooverin, Jimmy Carterin ja George HW Bushin jälkeen. Se on hyvä uutinen demokraateille.

Mutta demokraateille on myös suuri annos huonoja uutisia. Trumpin tappiosta huolimatta republikaanipuolue on säilyttänyt suosionsa suuressa osassa maata. Pieni mutta ratkaiseva osa amerikkalaisia ​​päätti äänestää sekä herra Bidenin että republikaanien kongressin ehdokkaita.

Tämä yhdistelmä tarkoittaa, että kummallakaan osapuolella ei ole ilmeistä polkua eteenpäin. Demokraatit pettävät itseään melkein varmasti, jos he päättelevät, että Amerikka on muuttunut vasemmistolaiseksi maaksi, joka on valmis siihen päästä eroon yksityisestä sairausvakuutuksesta, purkaa poliisi, poistamaan maahanmuuton valvonta ja äänestää republikaanit, koska he täyttävät tuomioistuimet abortinvastaisilla tuomareilla. Monet työväenluokan äänestäjät – valkoiset, latinalaisamerikkalaiset, mustat ja aasialaiset amerikkalaiset – olla eri mieltä edistyksellisten aktivistien kanssa useissa näistä asioista.

Mutta käsitys siitä, että demokraattien pitäisi useless siirtyä keskelle jokaisessa asiassa, näyttää myös väärältä. Vähimmäispalkan suuri nousu läpäissyt Floridassa viime viikolla 61 prosentilla äänistä. Myös useita huumeiden dekriminalisointitoimenpiteitä hyväksyttiin. Medicaid-sairausvakuutusohjelman laajentuminen lähinnä pienituloisille ihmisille on myös läpäissyt punaiset valtiot.

Republikaaneilla on erilaiset ongelmat. He ovat menettäneet kansanäänestyksen seitsemässä viimeisistä kahdeksasta presidentinvaalista. He näyttävät nyt olevan kohti sotkua taistelua siitä, kuka heidän uudet kansalliset johtajansa ovat – vai hallitseeko Trump itse edelleen puoluetta.

Lisätietoja: Kongressidemokraatit väittelevät puolueen seuraavista vaiheista, Michael Shear ja Maggie Astor The Occasions -raportista. Ja Ross DouthatOp-Ed-kolumnisti tarkastelee, kuinka republikaaneista voi tulla enemmistöpuolue Trumpin jälkeen.

  • Trooppinen myrsky Eta rantautui Florida Keysin keskiosaan eilen, tuoden voimakkaat tuulet ja rankkasateet.

  • Korkein oikeus kuulee huomenna perusteluja asiassa, johon pyritään poistaa edullista hoitolakia. Jos laki kumotaan, miljoonat ihmiset menettävät sairausvakuutuksen ja ihmiset, joilla on ennestään olosuhteita, kamppailevat vakuutusten ostamisesta.

  • Taistelu jatkui Azerbaidžanin ja Armenian välillä viikonloppuna riidanalaisella raja-alueella Nagorno-Karabakh. Azerbaidžan halusi palauttaa alueen, jota Armenian joukot hallitsevat ja jossa enimmäkseen asuvat armenialaiset, sanoi, että sen armeija valloitti tärkeän kaupungin, jonka Armenian viranomaiset kielsivät.

Median yhtälö: Viimeisten neljän vuoden aikana The Timesin Maggie Haberman on ollut lähde suurelle osalle siitä, mitä tiedämme Trumpin Valkoisesta talosta. Hänen puheenjohtajuutensa loppu tarkoittaa hänen villin ratsastuksensa loppua, Ben Smith kirjoittaa.

Eletyt asunnot: Marguerite Littman, hunaja-ääniinen Louisianian ja kirjallisuusmusea, opetti Hollywoodia puhumaan etelää. Mutta hänen kestävin perintö oli varhaisena voimana aidsin torjunnassa. Hän kuoli 90-vuotiaana.


Tilaajat mahdollistavat raportoinnin, joten voimme auttaa sinua ymmärtämään hetkeä. Jos et ole tilaaja, harkitse tulla sellaiseksi tänään.

Alex Trebek alkoi isännöidä “Jeopardy!” Vuonna 1984 hänellä oli ensimmäisessä jaksossaan paksut viikset ja vaaleanpunainen taskuneliö. Hän sai työn osittain siksi, että Lucille Ball, ”I Love Lucy” kuuluisuudesta, oli kannustanut näyttelyn tuottajaa palkkaamaan hänet. Hän jatkoi isännöimään yli 8000 jaksoa ja rikkoi ennätyksen, jonka Bob Barker oli asettanut kappaleelle “Hinta on oikea”, koska hän isännöi eniten yksittäisen pelin sarjan jaksoja.

Sunnuntaina, Trebek kuoli 80-vuotiaana, yli vuoden kuluttua ilmoituksesta, että hänellä oli 4. vaiheen haimasyöpä. Hänen kuolemansa johti fanien vuodattamaan kunnianosoituksia, jotka pitivät häntä tasaisena ja nokkelana läsnäolona kodeissaan.

Olohuoneissa eri puolilla maata, viisi yötä viikossa, katsojat voisivat luottaa Trebekin ohjaamaan “rehelliseen, röyhkeään tiedon testiin”, kuten vuoden 2002 Occasions-artikkelissa sanottiin. “Olemme mukavia, kuin vanha kenkäpari”, Trebek sanoi. “Emme tule roiskeilla.” Pre-pandemia, Trebek isännöi viisi jaksoa päivässä, kaksi päivää viikossa, heinäkuusta huhtikuuhun. Hän kävi läpi 305 vihjeitä tuon päivän näyttelyihin kello 7.30 ja teki muistiinpanoja. Jos vihje tuntui liian vaikealta, hän käski kirjoittajia poistamaan sen.

Osa hänen vetoomuksestaan ​​oli hänen rehellisyytensä, joka ulottui hänen taisteluunsa syöpää vastaan. Hän puhui siitä julkisesti, sanonta hänen kipunsa toisinaan ampui “kolmesta 11: een” teippausten aikana.

“Aivokantansa ja hiljaisen, puolueettoman auktoriteettinsa ansiosta hän ilmentää ihanteita, jotka tuntevat itsensä uhanalaisiksi: tiedon tavoitteleminen ja tosiseikkojen luontainen arvo”, Alexandra Alter kirjoitti profiiliin tänä vuonna. Ja hänen rehellisyytensä sisälsi hillittyjä pettymyksiä, kun kilpailijat jättivät helpon kysymyksen. Hänen sävynsä, hän kertoi kerran New York -lehdelle, yritti välittää: “Kuinka et saa tätä? Tämä ei ole rakettitiede. “

Silti monet kilpailijat palvoivat häntä. Jotkut liikuttivat kyyneleitä, kun tapasivat hänet. Eräässä viime viikolla esitetyssä jaksossa kilpailija – intialainen maahanmuuttaja nimeltä Burt Thakur – sanoi sen hän oli oppinut puhumaan englantia katsomalla Trebekiä lapsena, istuen isoisänsä sylissä.

Trebekin isännöimän ohjelman jaksot lähetetään 25. joulukuuta.

Tämä gratiini on tuore tapa käyttää paahdettua kukkakaalia. Heitetään tomaattikastikkeella, paistetuilla punasipuleilla ja vuohenjuustolla, se on herkullista.

Joka vuosi miljoonat pyhiinvaeltajat laskeutuvat Keski-Irakin kaupunkiin Karbalaan muistamaan Arbaeenin uskonnollista juhlapäivää. Ota kiertue viime vuoden juhliin.

Perjantaisen Spelling Bee -pangram oli ilmastointi. Tämän päivän palapeli on yllä – tai voit pelata verkossa jos sinulla on Video games-tilaus.

Tässä tänään Mini-sanaristikkoja vihje: Selainikkuna (kolme kirjainta).


Kiitos, että vietit osan aamustasi The Timesin kanssa. Nähdään huomenna. – David

Korjaus: Perjantain uutiskirjeessä ilmoitettiin virheellisesti, että Georgiassa annettiin kolme miljoonaa ääntä; se oli lähes viisi miljoonaa.

PS Sipulista: “Media tuomitsee Bidenin perusteettomasta väitteestä, jonka mukaan kansakunta tulee yhteen vaalien jälkeen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *