Arabiemiirikunnat muuttavat lakeja houkutellakseen ulkomaisia ​​turisteja ja investointeja

Muut muutokset muuttivat lakia avioero ja perintö Emiratin kansalaisille.

Emiratesissa tehdyt avioerot noudattavat nyt sen maan lakia, jossa avioliitto solmittiin, lehti kertoi. Aiemmin ei-muslimien avioerot noudattivat aviomiehen kotimaan lakeja, ja muslimien väliset avioerot tehtiin shariaan mukaan.

Uusien lakien mukaan perintöön sovelletaan vainajan kotimaan lakeja. Aikaisemmin muslimien perintö toteutettiin shariaan mukaan, mikä yleensä jakaa naispuoliset perilliset puolet siitä, mitä miespuoliset perilliset saavat, ja muut kuin muslimien perilliset voisivat vedota kotimaansa lakien soveltamiseen.

Kansallinen raportoi myös, että alkoholin juominen, itsemurhayritys ja naimattomien naisten ja miesten avoliitto dekriminalisoidaan.

Mutta ei ollut heti selvää, miten uusi oikeudellinen järjestelmä pannaan täytäntöön, koska maan seitsemän emiraatin paikallisilla oikeusviranomaisilla on huomattava liikkumavaraa lakien soveltamisessa ja kyky määrittää esimerkiksi, missä alkoholia voidaan laillisesti myydä.

“Jotkut näistä uudistuksista ovat varsin tärkeitä”, sanoi Human Rights Watchin vanhempi naisoikeustutkija Rothna Begum mainitsemalla itsemurhayritysten dekriminalisoinnin ja lievien tuomioiden poistamisen “, jotka sallivat miesten tappaa ja vahingoittaa naisia ​​kunnian nimissä.” . ”

Mutta hän ei ollut nähnyt uusien lakien todellisia tekstejä, mikä vaikeutti niiden soveltamisalan arviointia.

Avioerolakien muutokset eivät koskeneet emiraattilaisia, joten heihin sovellettiin lakeja, joita rouva Begum kutsui syrjiviksi. Ja ei ollut selvää, poistivatko naimattomien parien avoliittoa mahdollistavat muutokset ns. Säälimättömyyslait, joita käytettiin avioliiton ulkopuolisen sukupuolen rankaisemiseksi, hän sanoi.

Näitä lakeja oli käytetty suhteettomasti maahanmuuttajanaisia ​​vastaan, hän sanoi, ja antoivat naisille, jotka ilmoittivat raiskauksesta, syytteitä aviorikosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *