Kiinan valtion media reagoi Bidenin voittoon varovaisella optimismilla

Erityisesti valtion tiedotusvälineet ovat kiinnittäneet mielenosoituksia amerikkalaisissa kaupungeissa – alkaen tänä kesänä Black Lives Matter -mielenosoituksilla vaalien mielenosoitusten kautta – todisteena siitä, että amerikkalainen demokratia on kaoottista.

Kun herra Biden on voittanut Pennsylvanian ja siten presidenttikunnan, CCTV, osavaltion yleisradioyhtiö, esitti lauantai-iltana videoita suurista ihmisjoukoista Philadelphiassa ja poliisin voimakkaasta läsnäolosta. Ankkuri ilmoitti, että Trumpin ja Bidenin kannattajien välillä ei ole ollut “paitsi suullisia hyökkäyksiä, myös jopa fyysisiä yhteenottoja”. (Todellisuudessa väkivaltaisista yhteenotoista ilmoitettiin vähän.)

International Timesin toimittaja Hu Xijin huomautti herra Trumpin kieltäytymisestä myöntämästä kirjoittamalla Twitter-tyyppiselle alustalle Weiboon, että “amerikkalainen yhteiskunta on nyt erittäin jakautunut, mikä luo maaperän edelleen poliittiselle suistumiselle”.

Toimipaikat olivat korostaneet poliittisen väkivallan mahdollisuutta koko viikon ajan, kun äänten määrä laski. Vaalipäivän jälkeen Kiinan valtion tiedotusvälineet olivat jakaneet valokuvia lennolle asetetuista yrityksistä ja poliiseista, jotka olivat tarkkailemassa kyselykohteita.

Kilpailun kutsumisajankohtana Weibon toinen suosituin aihe oli perjantaina Floridassa Floridassa pidettyyn Tramp-kannattajaan osallistuvien kahden ihmisen ajo-ammunta. Harvat viestit mainitsivat, että ammutut laukaukset olivat pellettikierroksia tai että näitä kahta ihmistä hoidettiin pienistä loukkaantumisista ja vapautettiin.

Jotkut valtion hallitsemat myyntipisteet olivat näyttäneet nauttivan epävakaudesta. Useless muutama minuutti ennen kilpailua herra Bidenin kutsumiseksi lauantaina Folks’s Day by day, Kiinan kommunistisen puolueen virallinen suupala, oli pilkannut Trumpin julistettua kieltäytymistä hyväksymästä vaalituloksia.

Noin tunti aiemmin Trump oli twiitannut väärin, että hän oli voittanut vaalit. Ihmisten päivittäinen tili uudelleentwiittasi kyseisen viestin, lisäämällä kommentin, “HaHa” ja nauravan emojin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *