Afganistanin pormestarin odotetaan kuolevan. Sen sijaan hän menetti isänsä.

Hänen isänsä, 53, oli komentaja Particular Operations Corpsissa, korkean profiilin työpaikka yksikössä, jota Taleban erityisesti vihasi sen tehokkuuden vuoksi. Sotilasvirkailijat olivat varoittaneet herra Ghafaria siitä, että häntä kohdeltiin tyttärensä takia, Ghafari kertoi lisäävänsä, että hän on palvellut vuosia armeijassa ja selvinnyt vahingoittumattomana.

Ghafari on tottunut takaiskuihin ja jopa hyökkäyksiin – hänet melkein tapettiin salamurhayritys viime kuussa – mutta ei koskaan mitään niin vahingollista kuin isän menetys, jonka hän uskoo johtuvan hänestä.

“Hänellä oli selkäni”, hän sanoi. Ilman häntä, hän lisäsi, hän ei olisi kestänyt kuolemanuhkaa tai jatkuvaa häirintää, jonka hän on saanut omilta äänestäjiltään naisena olemisesta.

Miehet, joilla on keppejä ja kiviä, väkijoukkoivat Ghafarin toimiston ensimmäisenä tehtävänään kesällä 2018 sen jälkeen, kun presidentti Ashraf Ghani oli nimittänyt hänet. Afganistanin turvallisuusjoukot vioittivat hänet turvallisuutensa vuoksi. Hän pystyi palaamaan vasta yhdeksän kuukautta myöhemmin ja ottamaan vastaan ​​tehtävänsä – tällä kertaa lopullisesti. Hän aloitti pian julkisten töiden, kuten tien korjaukset, ja kampanjan kaupungin siivoamiseksi.

Hänen isänsä kuolema tulee erityisen verisen viikon Kabulissa. Alle viikkoa aiemmin tuntemattomat aseet murhasivat armeijasyyttäjän. Ja maanantaina itsenäisiksi julistautuneet islamilaiset valtiot tappoivat Afganistanin suurimman akateemisen instituution Kabulin yliopistossa ainakin 22 ihmistä, joista suurin osa oli opiskelijoita, lähettäen pääkaupungin epätoivon syvyyksiin.

Kohdennetut tapot, pistemäisten ampumien ja magneettipommien muodossa, ovat viime kuukausina kiertäneet Kabulissa aiheuttaen julkista huutoa. Talebanit ovat kieltäytyneet saamasta tunnustusta hyökkäyksistä, mutta ovat käyttäneet niitä propagandatarkoituksiin ja osoittaneet hallituksen kyvyttömyyden pitää pääomaa turvassa merkkinä sen heikkoudesta.

Sen jälkeen kun Yhdysvaltojen kanssa päästiin helmikuussa sopimukseen, joka johti amerikkalaisten joukkojen vetäytymiseen ja rauhanneuvottelujen aloittamiseen Afganistanin virkamiesten kanssa, Taleban on luopunut korkean tason hyökkäyksistä kaupunkialueilla hyväksi salamurhat, virkamiehet ja asiantuntijat ovat sanoneet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *