Yhdysvaltain vaalit ovat korkean tason poliittinen taistelu. Venäjällä.

Moskova – Seitsemän tuntia Leonid Volkovin vaalien iltaan YouTube-maratonVenäjällä heräävät katsojat kysyivät kuka voitti.

“Emme tiedä”, surkeasilmäinen herra Volkov sanoi. “Tätä kutsutte arvaamattomiksi vaaleiksi.”

Herra Volkov on avustaja Aleksei A.Navalny, Venäjän oppositiojohtaja, ja hänen koko yönsä esittänyt suoratoisto Yhdysvaltain presidentinvaaleista poikkesi Navalny-joukkueen tyypillisestä verkkohinnasta korruptoituneista oligarkeista ja paikallisista virkamiehistä, jotka polkivat demokraattisia periaatteita.

Venäjällä Amerikan vaalipäivän pitkittyneistä jälkiseurauksista on tullut itsenäisen sisäisen poliittisen taistelun painopiste, joka ruokkii keskustelua siitä, onko Venäjän tiukasti kirjoitetulla poliittisella maisemalla ainutlaatuisia etuja Yhdysvaltain demokratiaan nähden.

Presidentti Vladimir V.Putinin, presidentti Trumpin puolustajille väärät väitteet laajalle levinneistä vaalipetoksista ovat osoittautuneet kenties parhaaksi todisteeksi siitä, että demokratia on resepti katastrofiin.

Putinin vastustajat vastustavat omaa kertomustaan: Pelkkä ennakoimattomuus ja kaaoksen sävy ympäröivät maailman seuraamattomimpia vaaleja korostavat vapaan järjestelmän suuruutta.

“Vertaa tätä häpeällisimpiin” vaaleihin “, jotka Putin ja hänen klikkauksensa meille järjestivät”, toinen oppositiopoliitikko Gennadi V. Gudkov, kirjoitti Twitterissä Torstai, “jonka keskusvaihtotoimikunnan roistot ovat laatineet etukäteen Kremlin toimeksiannosta!”

Panokset sille, kuinka venäläiset tulkitsevat Yhdysvaltain vaaliprosessia tänä vuonna, ovat korkeat, ja Putinin liittolaiset tietävät sen. Demokratiaa kannattavat aktivistit Venäjällä ja muualla maailmassa ovat jo pitkään olleet huolissaan siitä, että länsimaissa vallinneet myllerrykset – ja herra Trumpin heikentämät amerikkalaiset instituutiot – voivat heikentää liberaaleja ihanteita maissansa.

“Kaikki nämä asiat, Trumpin kritiikki, tosiasiallisesti toimivat perustelemaan venäläisen autoritaarisuuden”, sanoi venäläinen politologi Aleksandr V. Kynev. “Se kaikki on erittäin hedelmällistä maaperää Venäjällä, koska meillä on laaja epäluottamus omiin vaaleihimme.”

Venäjä on demokratia paperilla, mutta Putin eliminoi suurelta osin demokraattiset vapaudet 20-vuotisen hallinnonsa alussa. Maissa pidetään edelleen vaaleja, ja opposition ehdokkaat valitsevat viranomaiset yleensä valitsemaansa julkisivun. Useless hyvin harvoissa tapauksissa voittavatko he.

Mutta monet venäläiset ovat kiinnostuneita siitä, miten demokratia voi toimia ja miltä poliittinen taistelu todella näyttää, herra Volkov selitti, miksi hän aloitti maratonin YouTube-lähetyksen. “Meille”, hän sanoi päinvastoin, “se on valtava voitto, kun onnistumme rekisteröimään ehdokkaan.”

Kremlin liittolaiset pitivät tämän viikon vaaleja mahdollisuutena asettaa länsimainen demokratia alttiiksi kaaokselle, toisin kuin herra Putin tarjoaa vakauden.

Valtion ylläpitämän RT-televisioverkon toimittaja Margarita Simonyan lähetetty Twitteriin Keskiviikkoiltana, että Yhdysvaltain vaalit eivät olleet “vapaat eivätkä oikeudenmukaiset”. Vladimir Solovyov, merkittävä talk-show-isäntä, sanoi Yhdysvallat oli “onnistunut antamaan murskaavan iskun sitä vastaan, mikä luottamus itse vaalimenettelyyn säilyi”.

Herra Trumpin väitteet äänestäjien petoksista antoivat Kremlin liittolaisille, jotka ovat tottuneet kuulemaan väärennettyjen vaalien syytöksiä länsimielisiltä vastustajilta, periaatteessa kääntää pöytiä.

Venäjän valtion televisiossa ankkurit ja analyytikot, jotka kommentoivat Yhdysvaltain vaaleja, käyttivät samoja termejä, joita Venäjän oppositio käyttää tavallisesti kuvaamaan väärennettyjä vaaleja kotona. Puhuttiin “vbrosy” tai äänestyslippujen täyttämisestä ja “hallinnollisten resurssien” käytöstä. Neuvostoliiton jälkeisen alueen hallitsijoiden yleinen käytäntö käyttää hallituksen työkaluja vaalien voittamiseen ja vastustajien ryöstämiseen.

“Vaikka Biden julistettaisiin voittajaksi, Trumpilla on kaikki syyt ja kyvyt, mukaan lukien hänen tunnetut hallinnolliset resurssinsa, kaataa demokraatit mudaan uskomattomimmalla tavalla”, eräs Kremlin kannattaja Aleksei A. Mukhin, lausui valtion valvomassa Rossiya-24-uutiskanavassa torstaina.

Ääntenlaskun malli Wisconsinissa, Michiganissa ja Pennsylvaniassa – herra Trumpin ottaessa varhaisen johtoaseman, jota seurasi herra Bidenin nopea hyöty poissaololippuista – johti herra Putinin liittolaisiin toistamaan syytökset äänten täyttämisestä, joita oppositio usein esittää Venäjällä ja Valkovenäjällä.

Herra Trump kyseenalaisti ääntenlaskun eheyden, hallitsevan puolueen lainsäätäjä Oleg V.Morozov, joka ukkasi torstaina valtion TV-sarjassa, herätti viimeaikaisen mullistuksen toisessa Neuvostoliiton jälkeisessä maassa: Kirgisia.

“Näemme amerikkalaisen vaalijärjestelmän kirgisisaation”, herra Morozov sanoi. “Patsas, johon Amerikka on aina luottanut, on asetettu kyseenalaiseksi.”

Kreml sanoi, että se odottaa “jonkinlaisen selkeyden” puolesta vaalituloksissa ennen kommentointia, mutta ulkoministeriö hyppäsi tilaisuuteen kritisoida Yhdysvaltoja samalla kielellä, jonka joidenkin venäläisten mielestä Washington on pitkään ja väärin luennoinut heitä.

“Kun presidentin virkaan saapuvat vastustajat kulkevat suunnilleen keskenään, Yhdysvaltain vaalijärjestelmän ilmeiset viat tulevat selviksi”, ulkoministeriön tiedottaja Maria V. Zakharova sanoi. “Tämä selittyy osittain arkaaisella oikeudellisella koodilla ja sen epäselvyydellä keskeisissä asioissa, kuten olemme sanoneet useammin kuin kerran.”

Mutta kuvat Venäjän televisiossa, jossa kyselytyöntekijät ympäri Amerikkaa laskevat ahkerasti äänestyslippuja, ovat saattaneet kertoa oman tarinansa demokratian toiminnasta.

Kremlin kriitikoilla ei ole mitään mahdollisuutta käyttää televisiolähetyksiä, joten jotkut yrittivät käyttää sosiaalista mediaa palauttaakseen kertomuksen vaalipetoksista Amerikassa. Vladimir Milov, Navalnyn neuvonantaja, kirjoitti Facebookissa, että amerikkalaisten postituslippujen lukumäärään voidaan luottaa – toisin kuin Venäjällä, jossa etääniäänestys on erityisen altis väärentämiselle.

“Tämä ei ole Venäjä, jossa he piilottavat lippuja yöksi kassakaappiin, johon vaalilautakunnan puheenjohtajalla on avain”, Milov kirjoitti.

Putin puolestaan ​​voitti oikeuden osallistua vielä kahdeksi kuuden vuoden kaudeksi kesällä pidetyssä perustuslain kansanäänestyksessä. huolellisesti orkestroitu toimittaa hänelle voitto.

Mutta jos herra Putin päättää olla ehdottamatta uudelleen, hän johtaisi etuoikeutettuun olemassaoloon, jota ei ole edes mahdollista saada presidentti Trumpin seuraan, jonka yritys edessään siviilitutkinta New Yorkin oikeusministeri.

Venäjän parlamentissa torstaina esitetty lakiesitys antaisi entisten presidenttien elinikäinen koskemattomuus syytteeseenpano

Oleg Matsnev ja Sophia Kishkovsky ovat tehneet tutkimusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *