Presidentti vs. demokratia – The New York Instances

Haluatko saada The Morningin sähköpostitse? Tässä on ilmoittautuminen.

Tämä on pimeä ja vaarallinen hetki amerikkalaiselle demokratialle.

Istuva presidentti on viettänyt kuukausia valheita olemattomista äänestäjäpetoksista. Nyt kun hänen uudelleenvalintatarjouksensa on syvissä vaikeuksissa – mutta lopputulos on edelleen epävarma – hän on vapautunut uusi valheiden virta väittäen, että toinen puoli huijasi. Hän on vaatinut korkeimman oikeuden puuttumista asiaan voidakseen päättää vaaleista hänen edukseen.

Hänen kannattajansa ovat mielenosoitusten järjestäminen Arizonassa, Michiganissa, Nevadassa ja Pennsylvaniassa tarkoitettiin häiritä laillista ääntenlaskentaa. Phoenixissa jotkut ovat ilmestyneet osavaltiossa Capitolissa aseilla (kuten näette tässä lyhyessä videossa kollegani Simon Romeron ottama).

Pahin demokraattinen tulos – jossa presidentin poliittisen puolueen nimeämät tuomarit puuttuvat äänestäjien ilmeisen tahdon ohittamiseen – näyttää todennäköisesti vältettävän. Korkein oikeus ei ole osoittanut merkkejä ääntenlaskun lopettamisesta, ja Joe Bidenin johtoasema ratkaisevissa valtioissa voi päätyä riittävän suureksi välttää vaalien riippuminen sellaisista äänestyslaskennan yksityiskohdista (kuten riippuvista chadeista), jotka päättivät vuoden 2000 tuloksen Floridassa.

Mutta presidentti Trumpin toimet aiheuttavat edelleen merkittävää vahinkoa. Ne heikentävät hänen kannattajiensa uskoa maan hallitukseen. Ne heikentävät myös Yhdysvaltojen uskottavuutta maailman ympäri. Ja he pakottavat vaalivirkailijat, toimittajat ja sosiaalisen median alustat valitsemaan totuuden kertomisen ja puolueettoman kuulostamisen välillä; molempia on mahdotonta tehdä Trumpin vaalivaateiden suhteen.

Yksinkertaisesti sanottuna Yhdysvaltain presidentti hyökkää Yhdysvaltojen demokratiaan pyrkiessään pysymään virassa.

Lisätietoja: Dahlia Lithwick, Slate: ”Olemme tänään yhtä hämmentyneitä valheista kuin vuonna 2016. Emme huomioi niitä demokratian vaarassa; olemme tekemisissä heidän kanssaan järkevyytemme vaaralla. “

Susan Glasser, The New Yorker: “Viimeisten neljän vuoden aikana on ollut monta kertaa, että Trumpin Washingtonin kattaminen tuntui minulle ulkomaiselta tehtävältä, ei enempää kuin ajaessani pääkaupungissa viimeisten päivien aikana ja nähdessäsi lennolle jääneitä kauppoja ja kadut ympäröivät korttelit Valkoisen talon ympärillä ennakoiden ennennäkemätöntä vaalien jälkeistä väkivaltaa. Olen nähnyt tällaisia ​​kohtauksia aiemmin, esimerkiksi Azerbaidžanissa ja Venäjällä. Tämä on Trumpin Amerikka. Se ei ole Amerikka, jonka olen tuntenut. “

Steve Vladeck, Texasin yliopiston lakiprofessori: “Kaikille, jotka valittavat” myöhäisestä “kokonaismuutoksesta kohti demokraatteja MI: ssä, Pennsylvaniassa ja WI: ssä, suurin osa näistä äänistä tuli tosiasiallisesti * ensin. * Mutta republikaanien hallitsemat osavaltion lainsäätäjät kieltäytyivät sallimasta postilippujen laskeminen heidän saapuessaan.

Nicholas Kristof, Instances Op-Ed -kolumnisti: “Jos Biden voittaa tämän maljan myrkytyksen jälkeen, hän perii huonosti jakautuneen maan vaalien jälkeen, joita monet pitävät laittomina, ja sen hallitseminen on vaikeampi ja Yhdysvaltojen on vaikeampaa vaikuttaa kaikkialla maailmassa. “

Aamu lukee

  • Eletyt asunnot: Kolme vuosikymmentä sen jälkeen, kun hänestä tuli Penn State Universityn ensimmäinen musta ylioppilaskunnan presidentti, H. Jesse Arnelle auttoi perustamaan yhden ensimmäisistä vähemmistöomistuksessa olevista yhtiöoikeusyrityksistä Yhdysvalloissa. “Se oli rohkea suunnitelma”, Arnelle kertoi The New Yorkerille vuonna 1993. Hän kuoli 86-vuotiaana.


Tilaajat mahdollistavat raportoinnin, joten voimme auttaa sinua ymmärtämään hetkeä. Jos et ole tilaaja, harkitse tulla sellaiseksi tänään.

Tämä kana Marsala on helppo tehdä nopean sieni- ja salottisipukastikkeen ansiosta. Tarjoile sitä jonkin kielen päällä tai paahdettujen perunoiden kanssa.


Uusin hitti Netflix-sarja kertoo shakista. Aseta 1950- ja 60-luvuilla, “Kuningattaren Gambit” seuraa imeväistä orpokodista, kun hänestä tulee eliittipelaaja. Sarja on mukautettu vuoden 1983 romaanista, ja se kuvaa maailmaa, joka on sekä hohdokas että mutkikas, kun Beth – jota Anya Taylor-Pleasure esittelee – on ylivoimainen miesvaltaisessa urheilussa kamppailemalla riippuvuuden kanssa.

“Jos teit sen elokuvana, siitä tulee urheiluelokuva:” Aikooko hän voittamaan venäläisen kaverin? “” Scott Frank, sarjan luoja, kertoi The Timesille. ”Eikä kirjassa ole kyse. Minulle on kyse tuskasta ja kustannuksista olla niin lahjakas. ”

Eilisen oikeinkirjoituksen mehiläiset olivat arkistointi, arkistointi ja ritarillinen. Tämän päivän palapeli on yllä – tai voit pelata verkossa jos sinulla on Video games-tilaus.

Tässä tänään Mini-sanaristikko, ja vihje: Lumiukon kaulusvaatteet (viisi kirjainta).


Kiitos, että vietit osan aamustasi The Timesin kanssa. Nähdään huomenna. – David

PS Sana “uudelleenkäynnistys” – noin Vaalipäivän käänteet – ilmestyi ensimmäistä kertaa The Timesissa eilen, kuten Twitter-botti totesi @NYT_first_said.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *