Pohjois-Korea käskee ihmisiä lopettamaan tupakoinnin. Mutta entä Kim Jong-un?

SEOUL, Etelä-Korea – Kukaan, paitsi ehkä hänen vaimonsa, ei uskalla kiusata Kim Jong-unia kotikentällään, vaikka Pohjois-Korean johtajan taipumus polttaa savua, myös käydessään lastensairaalassa.

Joten Pohjois-Koreassa tällä viikolla annettu kova uusi laki, joka kieltää tupakoinnin julkisilla paikoilla – rangaistuksineen rikkojille – on aiheuttanut hämmennystä. Entä jos herra Kim, jota pidetään moitteettomana jumalana Pohjois-Koreassa, rikkoo tätä lakia?

Pohjois-Korea on vuosien ajan kehottanut ihmisiä lopettamaan tupakoinnin, julkaisemalla tupakoimattomia kylttejä julkisiin rakennuksiin ja perustamalla kansallisen tupakoinnin torjunnan verkkosivuston. Ja vuosien ajan, huolimatta perhehistoriasta tupakointiin liittyvistä sairauksista, herra Kim on turvonnut pois, mikä on ristiriidassa hänen alaikäistensa antaman kehotuksen kanssa kaikille muille.

Uusi “tupakan kieltolaki”, jonka Korkein kansankokous hyväksyi keskiviikkona yksimielisesti, tekee siitä ristiriidan entistäkin julmimmaksi.

Laki “määrää säännöt, joita kaikkien instituutioiden, järjestöjen ja kansalaisten on noudatettava suojellakseen ihmisten elämää ja terveyttä sekä tarjoten kulttuurisempia ja hygieenisempiä elinympäristöjä”, Pohjois-Korean virallinen Korean keskusuutistoimisto sanoi torstaina. Sitä sovelletaan julkisiin tiloihin, kuten teattereihin, kouluihin ja sairaaloihin.

Kimiä tavanneiden eteläkorealaisten ja yhdysvaltalaisten virkamiesten mukaan kukaan maassa, paitsi hänen vaimonsa Ri Sol-ju, voi kertoa hänelle lopettaa. Eristetyn kansakunnan totalitaarisen “korkeimman johtajan” katsotaan olevan virheellinen ja lain yläpuolella. Ihmiset opetetaan kohtelemaan häntä jumalallisena. Koululaiset ja sotilaat laulavat säännöllisesti isänmaallista odeja Kim-perheelle.Ei kotimaata ilman sinua!

Pohjois-Korean valtion tiedotusvälineissä herra Kim voidaan usein nähdä ottavan savuketta tutkiessaan tehtaita, puhuessaan ohjusinsinöörien kanssa, ratsastus metrolla ja jopa vierailevat koulut ja lastensairaalat.

Kim juo jo teini-ikäisenä jo japanilaisen sushi-kokin mukaan, Kenji Fujimoto, joka palveli Kim-perhettä Pohjois-Korean pääkaupungissa Pyongyangissa ja kertoi myöhemmin kokemuksistaan ​​muistelmissa ja haastatteluissa.

Vaikka Fujimoto sanoi, että Kim pitää tykkäävästä Yves Saint Laurent -brändistä, Pohjois-Korean johtajan mieltymykset eivät ole selkeitä. Pohjois-Korean uutisten valokuvat ovat myös osoittaneet hänelle vetävänsä maan premium 727 -brändiä, joka on saanut nimensä 27. heinäkuuta 1953, Korean sodan pysäyttänyt aselepo.

Kimin isoisää Kim Il-sungia kunnioitetaan edelleen laajalti pohjoiskorealaisten keskuudessa maansa perustaja. Hän esiintyi usein julkisuudessa savukkeella.

Siitä lähtien, kun hän oli ottanut vallan vuonna 2011, Kim on yrittänyt muistuttaa isoisäänsä ulkonäöltään, urheilullisilla lyhyillä hiuksillaan ja Mao-puvullaan. Analyytikot ovat spekuloineet, että myös Kim herätti painoa kopioidakseen isoisänsä massiivisen rakenteen osana propagandastrategiaa.

Pohjois-Korean Kim-hallitsijoilla on ollut sydän- ja verisuonitauteja, jotka Etelä-Korean tiedusteluviranomaiset ovat pitäneet voimakkaana tupakoinnina, juomisena ja liikalihavuutena. Kim Il-sung kuoli vuonna 1994 sydämen vajaatoimintaan. Hänen poikansa ja seuraajansa, Kim Jong-il, kärsi aivohalvauksesta vuonna 2008 ja kuoli sydänpysähdykseen vuonna 2011. Kim Jong-unia itse on vaivannut huhut huonosta terveydestä, mukaan lukien diabetes, sydän- ja verisuonitautit sekä painon aiheuttamat nilkkakivut.

Kimin isä Kim Jong-il esitteli ensimmäisen tupakointikampanjan Pohjois-Koreassa, vaikka hän yritti lopettaa itsensä. Hän sanoi tunnetusti: “2000-luvun kolme suurinta tyhmää ovat ne, jotka eivät osaa käyttää tietokonetta, eivät osaa laulaa eivätkä voi lopettaa tupakointia.”

“Savuke on kuin ase, joka osoittaa sydämeesi!” sanoi yksi Pohjois-Korean antista tupakointilauseista, jotka hyväksyttiin Kim Jong-ilin johdolla.

Yli 46 prosenttia Pohjois-Korean aikuisista miehistä oli tupakoitsijoita vuonna 2017 Maailman terveysjärjestö. Maan poikkeajat sanoivat, että prosenttiosuus voisi olla paljon suurempi, koska miehet pitävät tupakoinnista teini-ikäisinä viihteen lähteenä paikassa, jossa on useless vähän vaihtoehtoja. Pohjois-Korea väittää, että naiset eivät tupakoi.

Virheiden mukaan Pohjois-Korean miesten yleinen vitsi on, että on mahdollista mennä “yksi päivä syömättä, mutta ei päiviä ilman tupakointia”. Savukepakkauksia käytetään Pohjois-Korean virkamiesten lahjoittamiseen.

Elinikäinen tupakoitsija Kim Jong-il pysähtyi aivohalvauksen jälkeen, mutta sanottiin myöhemmin jatkaneen, Etelä-Korean virkamiesten mukaan.

Myös hänen poikansa on tottunut olemaan vaikea tapa.

Bob Woodwardin äskettäisen kirjan ”Rage” mukaan, kun Yhdysvaltain ydinlähettiläs Andy Kim tapasi herra Kimin vuonna 2018 Pyongyangissa, hän näki Pohjois-Korean johtajan syttyvän ja kertoen hänelle, että se oli haitallista terveydelle. Kimin ylimääräinen avustaja Kim Yong-chol ja hänen sisarensa Kim Yo-jong jäivät molemmat. Kukaan Pohjois-Koreassa ei koskaan puhunut johtajalle näin, lukuun ottamatta yhtä henkilöä. Mr. Woodwardin mukaan Andi Kimiä lainaten Ri sanoi, että se oli oikein: “Olen kertonut miehelleni tupakoinnin vaaroista”, hän sanoi.

Ja heinäkuussa, kaksi kuukautta sen jälkeen, kun Pohjois-Korea ilmoitti laajentavansa tupakointialueita koskevaa politiikkaansa, Keski-TV osoitti, että Kim tarkastaa uutta rakennettavaa sairaalaa Pyongyangiin.

Hän oli tupakointi-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *