Etiopia laajentaa taistelua voimakasta Tigray-aluettaan vastaan

NAIROBI, Kenia – Etiopia näytti olevan huolissaan sisällissodasta torstaina, kun sen armeija lisäsi vihollisuuksia Tigrayn pohjoisosassa sijaitsevaa voimakasta hallitsevaa ryhmittymää vastaan, kokoamalla joukkoja eri puolilta maata, kun sen johtajat jättivät huomiotta kansainväliset kehotukset astua takaisin partaalta .

“Maamme on käynyt sodan, jota se ei odottanut”, Etiopian kansallisten puolustusvoimien apulaispäällikkö kenraali Birhanu Jula sanoi valtion televisiossa torstai-iltapäivällä. “Tämä sota on häpeällistä, järjetöntä.”

Varhaisissa yhteenottoissa “loukkaantuneita sotilaita oli molemmin puolin”, hän lisäsi.

Keskiviikkona pääministeri Abiy Ahmed ilmoitti sotatoimista Tigrayssa, syyttäen hallitsevaa Tigrayn kansan vapautusrintamaa laittomien miliisien aseistamisesta ja iskut järjestämässä suurta liittovaltion armeijan tukikohdaa alueella.

Länsimaiset viranomaiset ilmoittivat keskiviikkona Tigrayssa liittovaltion ja paikallisten turvallisuusjoukkojen välisestä yhteenotosta, joka aiheutti kymmeniä uhreja. Web- ja puhelinpalvelut alueelle on suljettu keskiviikon alusta lähtien.

Torstaina Tigrayn televisiossa torstaina Tigrayn alueellinen presidentti Debretsion Gebremichael sanoi: “Tigraylaiset voivat täysin tuhota viholliset kaukana ja lähellä niitä, jotka astuvat rauhaan ja julistavat sodan Tigray-kansaa kohtaan.”

Declan Walsh kertoi Nairobista Keniassa ja Simon Marks Addis Abebasta Etiopiasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *