Epäilty pidätettiin Mormon-perheen tappavassa väkivallassa

“Se on niin ilmeistä kaikille järkeville, että et pääse melkein sataprosenttiseen rankaisemattomuuteen ilman mätää ja korruptiota, joka on heikentänyt instituutioita ytimeen”, sanoi 42-vuotias LeBarón, joka on toteuttanut korkean profiilin kampanjan painostavat Meksikon viranomaisia ​​ja presidentin hallintoa tapauksen ratkaisemiseksi.

Perheenjäseniä väijytettiin ajon aikana kolmella urheiluautolla Sonoran maaseudulla, jonne Yhdysvaltojen pääkirkosta sirpaleet mormoniryhmät alkoivat asettua 1900-luvun alussa.

Hyökkäyksen jälkeisinä päivinä viranomaiset ehdottivat, että kyseessä olisi voinut olla virheellinen identiteetti, ja sanoivat tutkivansa mahdollisuutta, että se liittyisi konfliktiin kahden rikollisryhmän välillä, jotka taistelivat alueen ja sen kannattavien salakuljetusreittien valvonnasta. huumeita, aseita ja muuta salakuljetusta varten.

Koska uhreilla oli Yhdysvaltain kansalaisuus ja he muuttivat usein maiden välillä, Meksikon viranomaiset suostuivat antamaan Yhdysvaltain kollegoilleen täyden pääsyn tutkintatiedostoihinsa.

Kun López Obrador aloitti virkansa vuonna 2018, hän lupasi lopettaa edeltäjänsä huumeiden vastaisen sodan, joka oli nojautunut armeijaan. Sen sijaan hän lupasi puuttua rikollisuuden juuriin torjumalla köyhyyttä sosiaalisen kehityksen ohjelmien ja investointien avulla – strategian, jota hän kutsui “halauksiksi, ei luoteiksi”.

Ja vielä, vaivaa ei ole laskenut merkittävästi kansallinen murharyhmä.

Kysyttäessä, ajatteliko hänen mielestään olevan jotain juhlittavaa viimeisimmässä pidätyksessä hänen perheensä tapauksen yhteydessä, herra LeBarón sanoi: “Olemme ymmärtäneet, ketkä ovat parhaat koirat, eikä tämä kuulu heidän joukkoonsa.”

Hän sanoi, että tapauksen kiinnittämä huomio, josta tuli kansainvälisiä uutisia, sai hänet tuntemaan velvollisuuden puhua muiden perheiden puolesta ja ajaa hallitusta tekemään enemmän kansakunnan väkivallan vähentämiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *