Kun Italian ruokapaikat suljettiin aikaisin, pienestä naapurista tuli illallisen kuuma paikka

“San Marino on itse asiassa erillisalue alueellamme”, sanoi Riminin kaupungin kaupunginvaltuuston jäsen Jamil Sadegholvaad ja huomautti, että se oli useless 10 minuutin ajomatka ravintoloihin rajan yli. Hänen mukaansa ristiriita on vaarannut “vaarantaa tekemämme ponnistelut”.

Valitukset herättivät myös kansallisen parlamentin jäsenten huomion.

“Viime viikonloppuna avoimet paikat San Marinossa valloittivat myrskyn”, edistyksellinen lainsäätäjä Marco Di Maio kertoi kansallisvaltioon matkustavista italialaisista. “Se on taloudellinen ongelma, mutta voi myös tulla kansanterveydelliseksi ongelmaksi.”

“Kaikilla rajojemme ympärillä olevilla mailla on samat rajoitukset, joskus jopa rajoittavammat kuin italialaisilla”, herra Di Maio sanoi.

Mutta sammarilaiset eivät ole onnellisia siitä, että isompi naapuri joutuu heidän päällensä. Pieni tasavalta, jonka mytologisesti perusti Rooman vainoista pakeneva kristillinen kivirouhitsija St.Marinus, joka perustettiin neljännellä vuosisadalla jKr.

San Marino, jonka pääkaupunki on Titano-vuoren huipulla Apenniineilla, voi olla “lilliputilainen valtio”, herra Nicolini kirjoitti Fb-viestiinsä, mutta “sillä on oma arvokkuutensa”. Hän syytti Italian virkamiehiä “Sammarin vastaisten tunteiden” edistämisestä, ja hän väitti, että jos italialaiset matkustaisivat sinne syömään lautasen tagliatelleä, “se ei olisi pahin asia maailmassa”.

San Marinon ravintolan Giulietti Km0: n omistaja Danilo Forcellini hylkäsi myös kritiikin kansallisvaltion politiikasta italialaisten “kateudeksi”.

Hän sanoi, että hänen ravintolansa oli palvellut italialaista jo varhaisen sulkemisen jälkeen, eikä hän näe mitään syytä seurata Italian johtoa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *