Bolsonaron vanhin poika, senaattori, joutuu oksasyytteisiin Brasiliassa

RIO DE JANEIRO – Brasilian presidentin Jair Bolsonaron vanhinta poikaa, Flávio Bolsonaroa, on syytetty varttamisesta ja rahanpesusta osana tutkimusta julkisten varojen varkaudesta.

Rio de Janeiron osavaltion syyttäjät ilmoittivat syytöksistä vuonna lyhyt lausunto julkaistu myöhään tiistai-iltana. He eivät julkaisseet veloitusasiakirjaa tai toimittaneet yksityiskohtaista yhteenvetoa tapauksesta, koska se on sinetöity tutkimuksen jatkuessa.

Tapaus on kaatanut yhden tärkeimmistä lupauksista, jotka herättivät herra Bolsonaron voittoon vuonna 2018: että hänellä oli ainutlaatuiset valmiudet juurruttaa väärinkäytösten kulttuuri Brasilian politiikassa.

Flávio Bolsonaroa vastaan ​​esitetyt syytteet johtuvat a sarja epäilyttäviä rahoitustapahtumia mukaan henkilöstö hänen entiseen lainsäädäntötoimistoonsa Rio de Janeiron osavaltiossa. Flávio Bolsonaro valittiin senaattiin vuonna 2018, samana vuonna hänen isänsä voitti presidentin.

Tutkijoiden mukaan presidentin poika juoksi järjestelmää, joka tunnetaan nimellä rachadinha, jossa valitut virkamiehet tasoittavat osan lainsäädännöllisten avustajien palkkasta, jotka ottavat vastaan ​​työsuhteen sillä edellytyksellä, että palkataan takaisin. Taktiikka on yleistä Brasilian politiikan alemmilla puolilla.

Sisään Instagramissa lähetetty lausunto keskiviikkona Flávio Bolsonaro, 39, sanoi: “En ole tehnyt mitään laitonta.” Hän syytti syyttäjiä joukosta menettelyvirheitä ja sanoi, että syytteet johtuivat “kalastusretkestä” talousrekistereihin.

Syyttäjät sanoivat tiistaina ilmoittaneensa myös rikosoikeudellisesta syytteestä läheiselle perheen ystävälle Fabrício Queirozille, joka toimi Flávio Bolsonaron valtion lainsäädäntötoimistossa. Herra Queiroz joutui tutkinnan kohteeksi, kun tutkijat löysivät joukon epäilyttäviä pankkisiirtoja, mukaan lukien kourallinen ensimmäiselle naiselle, Michelle Bolsonarolle.

Presidentti ja ensimmäinen nainen eivät ole antaneet selkeää selitystä yli 16 000 dollarin maksuille. Presidentti on reagoinut vihaisesti toimittajiin, jotka nostivat asian esiin, kertomalla yksi elokuussa että hänellä oli kiusaus ”murskata suusi”.

Syyttäjien mukaan 15 muuta henkilöä kuin Flávio Bolsonaro ja herra Queiroz joutuivat syytteeseen asiassa, joka heidän mukaansa perustui vuonna 2007 alkaneisiin liiketoimiin ja muihin toimiin, jotka jatkuivat yli vuosikymmenen.

Flávio Bolsonaro on vedonnut sarjaan oikeudellisia suojatoimia, joita Brasilian valitut virkamiehet nauttivat tapauksen etenemisestä eteenpäin. Se on luonut esteitä, jotka syyttäjät ovat toistaiseksi onnistuneet voittamaan.

Brasilian lain mukaan syyttäjien on suostuteltava tuomioistuin hyväksymään syytteet, jotta Flávio Bolsonarosta ja muista epäiltyistä tulee virallisesti rikoksentekijöitä.

O Globo -lehti kertoi keskiviikkona, että syyttäjät saivat ison tauon tutkimuksessa tänä vuonna, kun yksi Flávio Bolsonaron entisistä lainsäädännöllisistä avustajista antoi vannotun lausunnon myöntää osallistumisensa takapotkujärjestelmään.

Entinen avustaja Luiza Sousa Paes kertoi tutkijoille, että hän suostui palauttamaan 90 prosenttia palkoistaan ​​herra Queirozille sillä ehdolla, että hän oli työntekijä useless paperilla. O Globo sanoi, että hänen syyllisyytensä oli ensimmäinen kerta, kun järjestelmään osallistunut henkilö oli kertonut syyttäjille, miten se toimi, ja toimittanut vahvistavia todisteita, mukaan lukien pankkitiedot.

Tapaus testaa Brasilian oikeusjärjestelmän itsenäisyyttä ja vahvuutta, joka useless muutama vuosi sitten sai maailmanlaajuista suosiota, kun syyttäjät kaatoivat kymmeniä voimakkaita liikemiehiä ja poliitikkoja osana rönsyilevää korruptiotutkimusta, joka tunnettiin nimellä Käyttö Autopesula.

Mutta usean kyseisen ristiretken päähenkilön ura on pysähtynyt viime vuosina, ja tuomioistuinten päätökset ovat riistäneet syyttäjiltä joitain sen mahdollistaneista tutkinta- ja menettelytavoista.

Bolsonaron valvonnassa toimeenpanovalta ja tuomioistuimet ovat heikentäneet korruptiontorjuntatoimia. Ja presidentti itse on parhaillaan korkeimman oikeuden tutkimassa oikeuden esteitä entisen oikeusministerinsä jälkeen syytti Bolsonaroa pyrkimyksestä korvata poliisipäällikkö yrittäen suojata perheensä rikostutkimuksilta. Herra Bolsonaro kiisti vihaisesti syytteet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *