Wienin ampumalehdet vähiten kuolleissa

Paikallismediassa maanantaina lähetetyn videon mukaan hyökkääjä, jolla oli musta huppu, juoksi miehen tykö, ampui hänet lähietäisyydeltä pitkällä aseella, juoksi pois ja palasi sitten sekuntia myöhemmin ampua hänet vielä kaksi kertaa käsiaseella. Sisäasiainministeriön edustaja Harald Sörös kuvasi uhria ohikulkijaksi.

Tuo video oli yksi monista, jotka pääsivät sosiaaliseen mediaan ja paikallisiin uutislähetyksiin, joiden tarkoituksena oli näyttää kaaoksen ja verenvuodon katkelmia. Viranomaiset kehottivat ihmisiä luovuttamaan tällaisen videon heille julkisen julkaisemisen sijaan.

Yhdessä videossa nähtiin ihmisten auttavan haavoittuneita ihmisiä, jotka makasivat verialtaassa aivan Ruprechtsplatzin ravintolan ulkopuolella ja vajaan kilometrin päässä Itävallan parlamentin rakennuksesta. Useat ravintolan ulkotilan tuolit olivat kaatuneet, kuin hylättiin kiireessä.

Eräässä toisessa videossa aseistaja ampui kivääriä kahdesti kadulla, vaikka kohdetta ei voitu nähdä, ja toisissa ihmiset juoksivat suojaan tai piiloutuivat esteiden taakse, kun laukaukset kaikuivat kaduilla, ja voimakkaasti aseistetut poliisit ottivat aseman ympäri. alueella.

“Näimme useless melkoisen määrän ihmisiä juoksemassa, heillä ei ollut aavistustakaan, mitä tapahtui, sitten kuulimme ammunnan ja muutaman ihmisen huutavan”, kertoi Julia Schrammel, joka söi kolmen serkkunsa kanssa Motton am Fluss -ravintolassa. joen rannalla, kun hyökkäys tapahtui.

“Ravintolan lukitseminen kesti jonkin aikaa, mutta nyt olemme lukittuina tänne”, 24-vuotias opiskelija Schrammel sanoi tunteja ampumisen alkamisen jälkeen. “Katsomme uutisia ravintolassa olevasta televisiosta, siellä on kaikenlaisia ​​huhuja.”

Hätäajoneuvot estivät katuja ja alueen läpi kulkeva raitiovaunu suljettiin. Sireenien ja helikoptereiden ääni täytti yöilmaa, kun itävaltalaiset yrittivät absorboida tapahtumia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *