RTHK: n Bao Choy pidätettiin tutkinnan jälkeen Hongkongin poliisiin

HONG KONG – Hongkongin poliisi pidätti tiistaina palkinnon voittaneen toimittajan, jonka työ oli paljastanut viranomaisten viivästyneen vastauksen viime vuonna hallitusten vastaisiin mielenosoittajiin kohdistuneeseen väkijoukon hyökkäykseen.

Toimittaja Choy Yuk-ling, joka tunnetaan myös nimellä Bao Choy, on Radio Tv Hong Kongin tai RTHK: n, yleisradioyhtiön, tuottaja. Verkoston uutisohjelmat ovat herättäneet virallista kritiikkiä Hongkongin poliisin tutkinnassa, jota on syytetty liiallisesta voimankäytöstä mielenosoittajia vastaan ​​ja sulkenut silmänsä hyökkäyksiin.

Choy työskenteli poliisin käyttäytymisen merkittävimpien tutkimusten parissa palkittu jakso Hong Kong Connection -ohjelmassa, jossa tutkittiin upseerien hitaita vastauksia väkijoukkoon hyökkäys ryhmään mielenosoittajia ja työmatkalaisia ​​rautatieasemalla 21. heinäkuuta, 2019.

Choy, joka on RTHK: n palveluksessa freelance-sopimuksella, oli pidätettiin tiistai-iltapäivällä.

Poliisin mukaan pidätettiin Choy, koska hän antoi väärän lausunnon siitä, miksi hän hankki lisenssitietoja julkisesti saatavilla olevasta tietokannasta. Tällaisista rikoksista voidaan määrätä 645 dollarin sakko ja kuuden kuukauden vankeusrangaistus.

Vuonna tutkiva dokumentti joka ilmestyi heinäkuussa, vuosi väkijoukon hyökkäyksen jälkeen, RTHK: n toimittajat etsivät videoista kiinni jääneiden ajoneuvojen rekisterikilvet, jotka kuljettivat epäiltyjä hyökkääjiä, ja jäljittivät ne yhteisön johtajiin alueen syrjäisissä kylissä.

Hongkongin perinteisesti vapaat uutislehdet ovat kohdanneet viime vuosina lisääntyneitä vaikeuksia, kuten mainonnan menetys yrityksiltä, ​​jotka pelkäävät suututtaa Kiinaa, ja toimittajat, jotka pidätettiin ja hyökkäsivät pippurisumutuksella viime vuoden mielenosoitusten aikana. Pekingin kesäkuun lopussa asettama uusi kansallisen turvallisuuden laki on lisännyt toimittajille aiheutuvia riskejä ja tukahduttanut raportoinnin mahdollisesti arkaluontoisissa aiheissa.

Tiistaina RTHK: n tiedottaja Amen Ng kieltäytyi kommentoimasta tarkemmin ilman lisätietoja Choyn pidätyksestä.

Hongkongin poliisivoimat kokivat laajaa kritiikkiä sen jälkeen, kun mielenosoittajat syyttivät heitä laiminlyöneistä avunpyynnöistä rautatieaseman hyökkäyksen aikana Yuen Longin alueella. Ainakin 45 ihmistä loukkaantui, kun tikkuja ja metallitankoja kantavat miehet asettivat työmatkalaisille ja mielenosoittajille aseman sisällä ja metrojunassa.

Yli vuotta myöhemmin poliisi on siirtynyt päättäväisesti muuttaa kertomusta pahoinpitelystä. Elokuussa poliisi pidätti lainsäätäjän, joka kuvasi hyökkäyksen ja loukkaantui sen aikana. Poliisi ilmoitti elokuussa myös, että heillä oli kulunut 18 minuuttia saapuakseen paikalle hätäpuheluiden jälkeen eikä 39 minuuttia, kuten he olivat aiemmin sanoneet.

RTHK: n tutkimus aseman hyökkäyksestä oli useless osa sen tarkastettua työtä. Tänä vuonna lähetystoiminnan harjoittaja keskeytti Headlinerin, pitkään jatkuneen satiirisen esityksen, joka pilkattiin usein poliisia. Se myös aloitti uudelleen sisäisen tutkimuksen Nabela Qoseria koskevista valituksista, toimittaja, joka tunnetaan hyvin terävistä kysymyksistään valtion virkamiehille.

Hallitus aloitti muodollisen tarkastelun RTHK: n toiminnasta heinäkuussa sen jälkeen, kun lähetystoiminnan harjoittaja juoksi huhtikuussa haastattelun Maailman terveysjärjestön virkamiehen tohtori Bruce Aylwardin kanssa, jolta kysyttiin, saisiko Taiwanin sallia osallistua maailmanlaajuiseen terveyslaitokseen.

Taiwan, itsehallittu saari, jonka Kiina pitää osana aluettaan, oli suljettu terveysjärjestön ulkopuolelle Pekingin painostuksen vuoksi. Hongkongin kaupan ja taloudellisen kehityksen sihteeri, joka valvoo RTHK: ta, syytti lähetystoiminnan harjoittajaa rikkomasta Kiinan virallista kantaa Taiwania kohtaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *