Kaksi oppositiopresidentin presidenttiehdokasta pidätetään Ugandassa

CAIRO – Kaksi Ugandan opposition ehdokasta, jotka valmistautuvat haastamaan maan vahvan presidentin ensi helmikuun vaaleissa, pidätettiin tiistaina, mikä on viimeisin osoitus kovasta taistelusta, kun he pyrkivät lopettamaan autokraatin kolmen ja puolen vuosikymmenen ajan vallasta.

Yksi ehdokas, Bobi Wine, 38, muusikoksi muuttunut lainsäätäjä, joka on presidentti Yoweri Musevenin merkittävin haastaja, pidätettiin heti toimitettuaan nimityspapereita pääkaupungissa Kampalassa. Toinen, Patrick Amuriat, vietiin autostaan ​​ja pidätettiin puolueensa, Demokraattisen muutoksen foorumin, puolueen päämajassa. sanoi Twitterissä.

Poliisi esti myös molempia mahdollisia ehdokkaita menemästä puoluetoimistoonsa tukijoidensa puoleen ja asettamaan kampanja-alustansa pyrkiäkseen lopettamaan 76-vuotiaan autokraatin Musevenin hallinnon.

Jälkeen muuttamalla ikärajoituksia perustuslaissa herra Museveni on ehdolla kuudennen kerran ja on tarkoitus kohdata yhdeksän muuta ehdokasta helmikuun kyselyissä. Maan vaalilautakunta oli nimittänyt maanantaina ja tiistaina ehdokkaiden nimityspäivämäärät.

Molemmat pidätetyt ehdokkaat ovat edelleen helmikuussa.

Mr. Wine – suosittu muusikko, jonka oikea nimi on Robert Kyagulanyi ja joka valittiin parlamenttiin vuonna 2017 – pidätys ei ollut ensimmäinen kerta, kun hän kohtasi viranomaisten vihaa. Poliisi on pidättänyt hänet useita kertoja, lyönyt häntä vakavasti ja jopa tappoi kuljettajansa. Hänen puoluetoimistonsa on ryöstetty, myös viime kuussa, jolloin viranomaiset takavarikoivat vaalimateriaalin.

Herra Wine on saanut viime vuosina valtavaa tukea etenkin nuorten keskuudessa, jotka ovat pettyneet korruptioon, työttömyyteen, köyhyyteen ja muuhun ryöstöt sananvapaudelle jotka ovat tulleet määrittelemään Itä-Afrikan kansakunnan herra Musevenin johdolla.

Maanantaina herra Wine sanoi poliisin olevan lähetti hänelle lausunnon sanomalla, että he aikovat saattaa hänet nimityspaikkaan. Mutta kun hän jätti nimityspapereidensa tiistaina, hänet pidätettiin, kun kymmenet turvallisuusvastaavat ympäröivät häntä ja hänen avustajiaan kuljettavan ajoneuvon.

Jonkin sisällä sarja live-videoita hänen Fb-sivullaan, turvatarkastajan voidaan nähdä korvanavaimella rikkovan ikkunan etumatkustajan vieressä. Hämmennyksen jälkeen auton sisällä olleiden kanssa virkamiehet avasivat oven ja vetivät takana istuvan herra Viinin pois.

“Jeesus, tätä poliisi tekee”, hänen saattoi kuulla sanovan ennen kuin hänet vietiin autosta. “Emme ole väkivaltaisia.”

Kun turva-autot viemään hänet pois, suoria videoita Facebookissa näytti kannattajiensa osallistuen autojahdiin heidän kanssaan.

Sen jälkeen kun Mr. Wine oli estetty käymästä toimistoihinsa, hänet vietiin asuinpaikkaansa, missä hän osoitti kannattajilleen. Uhmakas ja kohottamalla äänensä hän kääntyi ympäri osoittaakseen, että hänen puvunsa takki oli repeytynyt ja osoitti vammoille, jotka hänen mukaansa jotkut hänen kumppaninsa olivat kärsineet tapahtumasta.

Herra Amuriat pidätettiin puolueensa päämajassa Kampalassa, ja upseerit toivat hänet Kyambogon yliopiston alueelle, missä hänen piti toimittaa nimitysasiakirjat – vaikka hänellä ei ollutkaan kenkiä tai papereita, kun hän saapui keskustaan , kuten hän huomautti paikalliselle uutismedialle.

Pidätysten jälkeen Muhoozi Kainerugaba, Musevenin poika, joka on myös presidentin vanhempi neuvonantaja, twiittasi valokuvan itsestään Mr. Winein kanssa kirjoittamalla: ”Et koskaan voi pelotella meitä. Olemme paljon vahvempia kuin voit koskaan kuvitella olevasi. Jos haluat taistella, me useless voitamme sinut. “

Herra Wine twiittasi vastauksena herra Kainerugaban viestiin“Sinun pitäisi hävetä” ja lisäsi: “Tämä maa kuuluu ugandalaisille, et sinä ja isäsi. Ymmärrät sen pian. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *