Jos ravintoloissa käydään, mitä kaupungeille tapahtuu?

Elokuun 31. päivään mennessä yli 32 000 ravintolaa ja 6400 baaria ja yökerhoa, jotka olivat olleet auki 1. maaliskuuta, merkittiin Yelpin suljetuksi. New Yorkissa – kenties maan ruokapääkaupungissa – a Hospitality Alliance -tutkimus havaitsi, että 87 prosenttia ravintoloista ei kyennyt maksamaan koko elokuun vuokriaan.

Syyskuussa New Yorkin osavaltion valvoja arvioi sen kolmasosa tai puolet kaupungin 24 000 ravintolasta voisi sulkea pysyvästi seuraavan kuuden kuukauden aikana. 43 prosenttia baareista suljettiin 5. lokakuuta, ja vielä auki olevissa menot laskivat 80 prosenttia edellisestä päivästä, Womplyn mukaan yritys, joka tarjoaa teknologia-alustoja pienyrityksille.

Epätoivoisessa avunpyynnössä Unbiased Restaurant Coalition väitti kirje kongressille kesäkuussa, että “tämä maa uhkaa menettää pysyvästi jopa 85 prosenttia itsenäisistä ravintoloista vuoden loppuun mennessä.”

Suurten kaupunkien keskustan ravintolat kärsivät eniten. Ja kaupunkien Amerikka tuntee kaatumisensa järkytyksen voimakkaimmin.

Hallituksen tietojen mukaan vuonna 2019 ravintolat, baarit, ruokarekat ja muut ruokapaikat käyttivät vähintään 47 prosenttia yli 2,5 miljoonan asukkaan kaupunkien kuluttajien ruokabudjetista. Se on 38 prosenttia kaupunkialueiden ulkopuolella asuvista. 1970-luvun alussa sitä vastoin kaupunkien kuluttajat käyttivät 28 prosenttia ruokabudjetistaan ​​ruokailuun.

Ravintolat ovat olleet keskeinen osa Amerikan kaupunkien muutosta, ja ne ovat auttaneet houkuttelemaan nuoria ja korkeasti koulutettuja kaupunkikeskuksiin. Tämä on usein muuttanut teollisuus- ja varastoalueet asuinalueiksi. Se on myös uudistanut monia matalapalkkaisia ​​kaupunginosia, joskus pakottanut pitkäaikaiset asukkaat pois kaupungista.

Ravintoloiden epäonnistumisen myötä kaupungit menettävät tietysti taloudellisen tuotoksen ja työpaikat – yli kaksi miljoonaa ravintolaa ja 173 000 baarityötä menetettiin helmi-elokuussa. Mutta he myös menettävät liimansa.

Sisään tuore tutkimusartikkeli, Sitian Liu Queen’s Universitystä Kanadassa ja Yichen Su Dallasin keskuspankista toteavat, että kaupunkiravintoloiden arvon heikkeneminen vaikuttaa asuntojen uudelleenjärjestelyyn, jossa esikaupunkiasuntoja on paljon kysyntää, kun taas tiheimmillä kaupunkialueilla markkinat ovat lepotilassa. . Lyhyesti sanottuna, jos et voi mennä syömään, miksi edes asua kaupungissa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *