Iranilaisen viraalisen rap-videon viesti amerikkalaisille: ‘Myös vaaleillasi on merkitystä.’

Se ei ole aivan Eminemin vetoomus äänestäjille että heillä on “yksi mahdollisuus” valita Biden-Harris -lippu. Mutta iranilainen bändi on tehnyt viraalisen rap-videohitin Iranissa samalla tavalla kuin amerikkalaiset: Antamallasi äänestyksellä on suora vaikutus elämäämme.

“Kädet nostetaan rukouksessa, mitä tapahtuu Amerikassa? Mitä tapahtuu Amerikassa? ” yhtye, Dasandaz, laulaa persiaksi englanninkielisillä tekstityksillä.

Iranin korkein johtaja ajatolla Ali Khamenei, ulkoministeri Mohammad Javad Zarif ja muut hierarkian jäsenet ovat sanoneet, että onko presidentti demokraatti vai republikaani, ei ole merkitystä Amerikan vihamielisessä politiikassa Iranin suhteen.

Herra Khamenei, jolla on viimeinen sana kaikissa Iranin valtion asioissa, selitti tätä kantaa tiistaina ja totesi televisiopuheessaan, että Yhdysvallat on tuomittu epäonnistumaan riippumatta siitä, kuka valitaan.

“Uuden henkilön kanssa tulee ehdottomasti muutoksia, mutta näillä muutoksilla ei ole merkitystä meille”, herra Khamenei sanoi. “Politiikkamme Yhdysvaltoja kohtaan on laskettu ja selkeä, eikä se muutu ihmisten tullessa ja menossa.”

“Tietenkin jotkut heistä, jos he aloittavat virkansa, tuhoavat Amerikan nopeammin”, hän sanoi, “ja jotkut muut, jos heidät valitaan, tuhoavat Amerikan hieman myöhemmin.”

Mutta tavalliset iranilaiset, analyytikot ja monet poliitikot ovat eri mieltä. He sanovat sosiaalisessa mediassa, mediakommenteissa ja haastatteluissa avoimesti, että Amerikan vuoden 2020 presidentinvaalit ovat seurauksia islamilaiselle tasavallalle sen 41 vuoden historiassa.

Lopputulos voi määrittää kurssin sille, kohtaako Iranin taloudellinen romahdus, eristyneisyys ja mahdolliset sotilaalliset konfliktit Trumpin hallinnon kanssa vai palataanko presidentti Trumpin hylkäämään ydinsopimukseen, mikä voisi helpottaa taloudellisia pakotteita ja johtaa sitoutumiseen Bidenin hallintoon.

“Iranilaiset ansaitsevat vähintään 1 000 äänestyspaikkaa ja 20 äänestysvaalia Yhdysvaltain vaaleissa, koska se vaikuttaa suoraan elämäämme”, ekonomisti Siamak Ghassemi sanoi Twitterissä. Hän isännöi maanantaina suoraa Instagram-istuntoa 340 000 seuraajalleen selittääkseen, kuinka Yhdysvaltain vaalit voivat vaikuttaa Iranin talouteen.

Iranilaiset, kuten monet ihmiset ympäri maailmaa, kiinnittyvät tämän vuoden Yhdysvaltain vaalien käänteisiin. Monet pysyivät koko yön katsomassa keskusteluja ja kampanjapuheita sekä seuraamalla kyselyjä tarkkaan. Iranin tiedotusvälineet ovat omistaneet vaaleille ja usein kirjoittaneet selittäviä artikkeleita, joiden tarkoituksena on kouluttaa iranilaisia ​​vaalien ääntenlaskennassa.

“Jos haluat syödä terveellistä ruokaa, huolehdi lapsestasi vähimmäisvaatimuksilla, se on iso taistelu Teheranissa”, sanoi äiti ja toimittaja Nasim Ghazizadeh Teheranin Shargh-sanomalehdestä. “Taloutemme ei voi kestää tästä vielä neljä vuotta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *