Valintaoppaasi – The New York Instances

Haluatko saada The Morningin sähköpostitse? Tässä on ilmoittautuminen.

Useless yksi päivä ennen vaalipäivää käytämme tämän päivän uutiskirjettä tarjotaksemme tämän vuoden 12 tärkeimmän tuloksen sijoituksen.

1. Puheenjohtajavaltio. Tämä on ilmeinen. Yhdysvallat tulee olemaan hyvin erilainen maa toisella Trump-kaudella toisin kuin Joe Bidenin puheenjohtajakausi.

Ensimmäiset huomisen illan asiat ovat, voittaako Biden Florida, Georgian vai Pohjois-Carolinan. Mikä tahansa näistä antaa hänelle todennäköisesti puheenjohtajuuden. Jos hän näyttää menettävän kaikki heidät, maa saattaa odottaa pitkää yötä – tai pitkää viikkoa – ääntenlaskentaa, jolloin lopputulos tulee jonkinlaiseen Arizonan ja Pennsylvanian yhdistelmään.

2. Senaatin valvonta. Vaikka Biden voittaakin, hänellä voi olla vaikeuksia hyväksyä merkittävää lainsäädäntöä, ellei myös demokraatteja hallita senaattia. Ja jos presidentti Trump voittaa, senaatti päättää, kuinka monta tuomaria hän voi nimittää toisella kaudella.

Demokraatit menettävät todennäköisesti senaatin paikan, jonka heillä on nyt Alabamassa, mikä tarkoittaa, että heidän olisi käännettävä neljä republikaanien hallussa olevaa paikkaa saadakseen hallinnan takaisin, jos varapresidentti Kamala Harris rikkoo senaatin siteitä (ja viisi, jos varapresidentti Mike Pence on edelleen).

Demokraatit ovat pitäneet johdonmukaisia, jos pienet johtoasemat yli neljän republikaanien vakiintuneen operaattorin yli Arizonassa, Coloradossa, Mainen ja Pohjois-Carolinassa. Kilpailut viidelle muulle republikaanien hallussa olevalle paikalle ovat tiukat: Iowa, Montana, Etelä-Carolina ja kaksi Georgiassa.

3. Valtion lainsäätäjät. Valtion lainsäätäjien valvonta on erityisen tärkeää laskentavuonna, kuten 2020, koska ne vetävät kongressipiirejä monissa osavaltioissa. Kaiken kaikkiaan demokraatit hallitsevat 19 lainsäätäjää ja republikaanit 29, Minnesota jakautui ja Nebraska puolueeton.

Huomenna, Demokraatit toivovat saavansa täyden hallinnan Arizonassa, Minnesotassa ja Pohjois-Carolinassa, ja voittaa osittainen hallinta Iowassa, Pennsylvaniassa, Michiganissa ja Texasissa. (Stephen Wolf Day by day Kosista on yksityiskohtainen erittely.)

4. Talo. Tämä olisi listalla korkeampi, mutta tulos näyttää selvältä. Demokraatit ovat painavia suosikkeja hallinnan säilyttämiseksi ja ehkä 35-paikkaisen marginaalin laajentamiseksi.

Muutama katsottava kilpailu: Republikaanit ovat vaarassa menettää paikkoja New Yorkissa, New Jerseyssä ja Ohiossa. Demokraattiset vakiintuneet toimijat ovat vaarassa menettää Etelä-Meksikossa, Staten Islandilla ja Minnesotassa.

5. Syyttäjät ja tuomioistuimet. Jotkut suuret kaupungit ja läänit – mukaan lukien Los Angeles, Orlando ja Arizonan Maricopan piirikunta – voisivat valita syyttäjät, jotka ovat väittäneet joukkovankeudesta. Nämä ehdokkaat vastustavat tyypillisesti kuolemanrangaistusta ja yksinkertaisten huumeiden hallussapitotapausten syytteeseen asettamista Daniel Nichanian valituksen selittää.

Michiganissa ja Ohiossa demokraatit Toivon päästä valtion korkeimpien tuomioistuinten hallintaan, joka voisi vähentää uudelleenkäyntiä, suojella työ- ja äänioikeuksia ja tukea kuvernöörien pandemian politiikkaa.

6. Populistinen taloustiede. Useat valtiot harkitsevat äänestysaloitteita, joilla pyritään vähentämään taloudellista eriarvoisuutta, mukaan lukien: toimenpide perustamiseksi 15 dollarin vähimmäispalkka Floridassa; askel kohti progressiivisempaa tuloveroa Illinoisissa; korkeammat verot varakkaille Arizonassa; ja kiinteistöverojen korotus yrityksille Kaliforniassa.

7. Abortti Coloradossa. Äänestäjät päättävät kieltää abortit 22 raskausviikon jälkeen. Monilla punavaltioilla on jo tällaisia ​​lakeja, mutta Coloradosta tulisi kiistatta liberaali valtio, joka sellaisen hyväksyy.

8. Puerto Ricon valtio. Siellä olevat kansalaiset äänestävät sitoutumattomasta aloitteesta ilmoittaakseen haluavatko he saaresta valtion. Jos se ohittaa, tuleva kongressi lisää todennäköisesti kaksi uutta osavaltiota – Puerto Ricon ja Washington DC: n

9. Bernie-tyyliset demokraatit. Oikeusdemokraatit – edistyksellinen ryhmä, joka värväsi edustaja Alexandria Ocasio-Cortezin – on suositellut viisi parlamentin ehdokasta yrittää voittaa vaalit ensimmäistä kertaa. Ehkä kiehtovin: Kara Eastman, joka juoksee swing-alueella Nebraskassa. Toistaiseksi Berman Sanders -tyyliset demokraatit, kuten Eastman, eivät ole voittaneet käytännössä yhtään kilpailua kilpailupiireissä.

10. Uberin ja Lyftin tulevaisuus Kaliforniassa. Yritykset tukevat aloitetta antaa heidän jatkaa maksamista kuljettajilleen itsenäisinä urakoitsijoina työntekijöiden sijaan, sanomalla sen olevan elintärkeää liiketoimintamallille. Monet ammattiliitot vastustavat toimenpidettä sanoen, että se estäisi kuljettajia saamasta elantopalkkaa.

11. Ranked-choice -äänestys. Äänestäjät Alaskassa, Massachusettsissa ja muutamassa kaupungissa päättää, käytetäänkö paremmuusjärjestykseen kuuluvaa äänestystä, mikä helpottaa kolmansien osapuolten äänestämistä vaarantamatta pääpuolueen ehdokasta. Tällä hetkellä useless Maine käyttää järjestelmää koko maassa.

12. Huumepolitiikka. Arizona, Mississippi, Montana, New Jersey ja Etelä-Dakota harkitsevat versioita marihuanan laillistamisesta, kun taas Oregon ja Washington, DC, äänestävät sienirajoitusten keventämisestä.

Pidempi luettelo: Katso tämä opas “Mitä äänestyslipussa on” Nichanian, politologi.

2020-kampanja

  • Aamu lue: “Kun tulin Columbus Circlestä puistoon? Aloin useless itkeä. Aivan samat tunteet. ” New York Metropolis Marathon peruutettiin tänä vuonna, mutta se ei pysähtynyt jotkut juoksijat.

  • Eletyt asunnot: Kun The New Yorker erotti hänet, toimittaja Dan Baum kertoi tarinansa 350 twiittiä vuonna 2009 tuottaen yhden ensimmäisistä esimerkeistä Twitter-säikeestä. Hän kuoli 64-vuotiaana.


Instances voi auttaa sinua selviytymään vaaleista – erottamaan tosiasiat fiktiosta, ymmärtämään kyselyt ja varmistamaan, että äänestyksesi laskevat. Tukeakseen ponnistuksiamme harkitse tilaamista tänään.

Kuinka amerikkalaiset etunimellä Jennifer aikovat äänestää? Entä ihmiset nimeltä Joe – tai Donald?

Tämä talvikurpitsa ja villisienekurry on täydellinen syksyillalle (ja se on vegaani). Tärkeintä on käyttää sieni-seosta, kuten osteria, shiitakoita ja portobelloja.


“The Better of Me”, David Sedariksen uusi kirja, esittelee kokoelman tarinoita ja esseitä, jotka kattavat kirjailijan uran. Olitpa perehtynyt Sedariksen töihin vai ei, “Sinun täytyy lukea” Paras minusta “”, Andrew Sean Greer kirjoittaa arvostelussa. “On ihmeellistä lukea nämä kappaleet, jotka on asetettu lähelle toisiaan. Aikaisemmin ne on kirjoitettu ilman mitään tietoa siitä, mihin asiat johtavat, viimeinen hämmennys heidän tekemästään naurettavuudesta.”


Maalari Bob Ross kuvasi ikonisella tunnelmallaan ja lempeällä äänellään PBS-esityksensä “Maalauksen ilo” Muncie, Intia. Nyt kaupungissa asuu “The Bob Ross Expertise”, pysyvä näyttelyesine, kuten Rossin maalausteline. ja harjat. Kulttuuritoimittaja Sarah Bahr kuvaa vilkasta kohtausta avaamispäivänä.

Perjantaisen Spelling Bee -pangram oli tutusti. Tämän päivän palapeli on yllä – tai voit pelata verkossa jos sinulla on Video games-tilaus.

Tässä tänään Mini-sanaristikkoja vihje: Kuten leikkaat hiukset (viisi kirjainta).


Kiitos, että vietit osan aamustasi The Timesin kanssa. Nähdään huomenna. – David

PS Sana “squiddish” – sisään artikkeli oinaan sarven kalmarista – ilmestyi ensimmäistä kertaa The Timesissa eilen, kuten Twitter-botti totesi @NYT_first_said.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *