Taapero pelastettiin raunioista Turkin maanjäristyksen jälkeen

3-vuotias tyttö – hänen pieni kehyksensä kääritty foliohuovaan, hänen kasvonsa ja hiuksensa olivat pölyssä – kietoi pienen kätensä pelastustyöntekijän käsineisen peukalon ympärille ja katsoi hänen kasvoihinsa suurilla silmillä.

Hetkiä aikaisemmin lapsi, Elif Perincek, oli vedetty turvaan kodinsa raunioilta, 65 tuntia sen jälkeen, kun hänen kerrostalo romahti Izmirissä, Turkki, kun tuhoisa maanjäristys räjähti kaupungissa, surmaten lukuisia ihmisiä ja tasoittavia rakenteita ja asuinrakennuksia.

Kymmenet hätätyöntekijät, jotka olivat työskennelleet ympäri vuorokauden puristaakseen hänet sotkeutuneesta roskasta, taputtivat häntä, kun hänet kuljetettiin käämityslinjassa, murskatun betonilaattojen läpi ja odottavaan ambulanssiin.

Muammer Celik, palomies, jonka sormeen Elif tarttui, kun hänet nostettiin ambulanssiin, kertoi turkkilaiselle uutistoimistolle NTV, että lapsen löytäminen elävänä oli “todellinen ihme”.

”Hänen kasvoillaan oli pölyä; hänen kasvonsa olivat valkoisia ”, hän sanoi. ”Kun puhdistin pölyn hänen kasvoistaan, hän avasi silmänsä. Olin hämmästynyt. “

Hän tarttui hänen käteensä koko pelastusoperaation ajan, hän sanoi ja lisäsi, että palomiehet eivät ole koskaan luopuneet toivosta löytävänsä hänet elossa.

Lähes tuhat ihmistä loukkaantui järistyksessä, jonka suuruus oli 7,0. Se keskittyi Egeanmerelle, koilliseen Kreikan Samoksen saaresta, jossa kaksi teini-ikäistä tapettiin muurin romahtamisen yhteydessä.

Järistys tuntui koko alueella, mutta tuhon pahin keski sijaitsi Izmirissä, joka on noin 200 mailia lounaaseen Istanbulista, Turkin kolmanneksi väkirikkaimmasta kaupungista, joka on maanjäristyksiin altis matkailun ja teollisuuden keskus.

Pelastustyöntekijät ovat kilpaillut aikaa vastaan ​​siitä päivästä lähtien vapauttaa kymmeniä ihmisiä, joiden uskottiin alunperin järistyksen loukkuun. Operaatioita jatkettiin maanantaina kahdeksassa rakennuksessa, joka on Turkin katastrofi- ja hätätilanteiden hallintoviranomainen sanoi lausunnossaan.

Kuolleiden määrä nousi 85: ään sen jälkeen, kun pelastusryhmät löysivät enemmän ruumiita yön yli kaatuneiden rakennusten keskellä Izmirissä. Mutta vähintään 106 ihmistä on pelastettu raunioista perjantaista lähtien, valtion ylläpitämä uutistoimisto Anadolu kertoi maanantaina.

Katastrofinhallintaviranomainen, paikalliset virastot ja hallituksista riippumattomat järjestöt lähettivät yli 7800 etsintä- ja pelastushenkilöstöä 25 nuuskijakoiran ja raskaan koneen rinnalle auttamaan vastauksessa. Tuhansille maanjäristyksestä siirtymään joutuneille ihmisille on perustettu väliaikaiset asunnot.

Elif ei ollut ainoa henkilö, joka selviytyi Bayraklin naapurustossa sijaitsevan kerrostalonsa romahduksesta: hänen äitinsä ja kaksi sisarustaan myös vedettiin elävänä raunioista lauantaina, kun pelastajat tunnelivat ensimmäisen kerran sisään. Toinen sisar ei selvinnyt.

Pelastustyöntekijät jatkoivat kaivamalla roskia ympäri vuorokauden vielä kaksi päivää päättäen löytää Elifin.

“Jumala, kiitos tuhat kertaa”, katastrofien ja hätätilanteiden hallintoviranomaista johtava Mehmet Gulluoglu, kirjoitti Twitter-viestissä maanantaina aikaisin kun uutiset rikkoivat Elifin pelastamisesta.

Fahrettin Altun, Turkin presidentin viestintäjohtaja, Twitterissä, kiitti pelastustyöntekijöitä heidän “poikkeuksellisista ponnisteluistaan” tytön turvaamiseksi.

Tuntia aiemmin muualla Izmirissä myös toinen tyttö pelastettiin, katastrofien ja hätätilanteiden hallintoviranomainen sanoi. Anadolu-uutistoimisto tunnisti hänet Idil Siriniksi, 14, ja sanoi, että hänelle annettiin ensiapua ja hänet vietiin sairaalaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *