Australian Netflixin, Amazonin ja Stanin parhaat elokuvat ja TV-ohjelmat marraskuussa

Joka kuukausi suoratoistopalvelut Australiassa lisäävät uuden erän elokuvia ja TV-ohjelmia kirjastoonsa. Tässä ovat marraskuun valintamme.

6.MARRASKUU

Neliosainen sarja “Mistaken Form of Black” perustuu Boori Monty Pryorin kokemuksiin nuorena aikuisena vuosina, jolloin hän tuli tunnetuksi puhesanaesitysten ja lastenkirjojen käytöstä selittäessään lapsille Australian alkuperäiskansojen kulttuuria. 1960- ja 70-luvuilla Pryor työskenteli saadakseen nimensä DJ: ksi, kehräten R&B: tä ja diskoa yleisölle, joka rakasti mustien amerikkalaisten musiikkia, mutta joka kuitenkin syrjisi mustia australialaisia. Clarence Ryan soittaa Pryoria – ja Aaron McGrath hänen veljensä Paulia – tässä kevytmielisessä mutta terävässä sosiaalisessa draamassa, joka sijoittui osittain 50 vuotta sitten vallitsevaan urbaaniin klubiseikkailuun.

10.MARRASKUU

Monet elokuva- ja TV-harrastajat tutustuivat ensin näyttelijöihin James Van Der Beekiin, Michelle Williamsiin, Joshua Jacksoniin ja Katie Holmesiin kuuden vuoden aikana, jotka he viettivät Dawson’s Creekillä vuosina 1998-2003, ja pelasivat neljää ystävää, jotka hoitivat lukion kasvavia kipuja. ja korkeakoulu. Kevin Williamsonin – kirjailijan, joka on epätavallisen sopeutunut teini-ikäisten epämiellyttäviin aikuisten tunteisiin ja ongelmiin, luoma näyttely tasapainotti tavallisen nuorten aikuisten romanttisen melodraaman ja rikkaan hahmokehityksen, jolloin näiden lasten unelmat ja pettymykset tuntuivat elävän todellisilta.

Kun perheenjäsenet jättävät kaksi varhaiskypsää ja nörttiä New Yorkin teini-ikäistä joululoman aikana kotiin, he tutustuvat etäisyyteen piilottamalla muistiinpanoja, jättämällä vihjeitä ja haastamalla toisiaan rohkeisiin ja peleihin ympäri kaupunkia. Se on “Sprint & Lily” -sarja, joka perustuu Rachel Cohnin ja David Levithanin nuorten aikuisten romaaniin. Jaksot vaihtelevat kahden päähenkilön välillä, mikä osoittaa, että kyynisellä Dashillä (Austin Abrams) ja aurinkoisemmalla Lilyllä (Midori Francis) voi olla samanlainen maku kirjallisuudessa ja musiikissa, mutta ne pysyvät kaukana toisistaan, kun on kyse lomakauden ihmeistä.

11.MARRASKUU

Australian komediaryhmä Aunty Donna on suositulla YouTube-kanavallaan – ja podcastilla, live-esityksillä ja useilla verkkosarjoilla – asettanut oman käänteensä Monty Python -tyyliseen absurdismiin. Tyypillisessä luonnoksessa joukkueiden ydintrio (Mark Samual Bonanno, Broden Kelly ja Zachary Ruane) jakavat tavallisen kohtaamisen, kuten aterian tai vähän rennon chit-chatin, joka vääntyy nopeasti pimeäksi ja outoksi – tai joskus useless iloisesti typeräksi. . Ryhmä työskentelee hieman suuremmassa mittakaavassa kuuden osan Netflix-sarjassaan “Aunty Donna’s Large Ol ‘Home of Enjoyable”, joten on jännittävää nähdä, mitä he keksivät, kun heillä on enemmän rahaa.

13.MARRASKUU

Yksi Netflixin tämän vuoden suosituimmista lomatarjoista, fantastisessa musikaali “Jingle Jangle: A Christmas Journey” sisältää kappaleita John Legendiltä, ​​joka on myös yksi projektin tuottajista. David E.Talbertin kirjoittama ja ohjaama elokuva tähdittää Forest Whitakeria ja Keegan-Michael Keyä kilpailijoina: yksi nero, joka kamppailee toimeentulosta, ja toinen rikas ja häikäilemätön. Se on perinteinen Underdog-tarina, mutta täynnä maagisia joulupukkeja ja joitain lämpimiä Yuletide-kappaleita.

15.MARRASKUU

Kaksi kauan odotettua päähahmoa saapuu kuningatar Elizabeth II: n kiertoradalle historiallisen draaman ”The Crown” neljännelle kaudelle: pääministeri Margaret Thatcher (Gillian Anderson) ja Woman Diana Spencer (Emma Corrin). Tällä kertaa esitys dramatisoi 70-luvun lopun ja 80-luvun alkupuolen, jolloin kuningatar Elizabeth (Olivia Colman) käsitteli uutta perheskandaaleja, kun hänen maansa kärsi taloudellisesta taantumasta ja laajasta sosiaalisesta levottomuudesta. Luoja Peter Morgan on kertonut nämä tarinat kahden kauden kaarilla, joten nämä ovat viimeisiä jaksoja Colmanin ollessa kuningatar. (Pelasta Jumala hänet.)

22.MARRASKUU

Tässä on toinen iso uusi Netflix-joulumusiikki, jonka hyvityksiin kuuluu pop-voimanpesä. Dolly Parton kirjoitti kappaleet ”Christmas on the Sq.” -elokuvalle ja soittaa myös enkeliä, joka yrittää suostutella hapanväristä vuokranantajaa (jota esiintyy ihastuttava Christine Baranski) olemaan ajamatta viehättävän, lumisen pikkukaupungin asukkaita pois kodeistaan. Deal with Williams ja Jenifer Lewis näyttelevät kahta konnan vanhinta ystävää, jotka myös yrittävät saada hänet lomahenkeen monien värikkäiden laulu- ja tanssinumeroiden keskellä.

Kirjailija ja aktivisti JD Vance selviytyi vaikeasta lapsuudesta Ohion työväenluokan kaupungissa, jossa häntä ympäröi köyhyys ja riippuvuus. Myöhemmin hän kirjoitti kokemuksen myydyimmistä muistelmista “Hillbilly Elegy”, jonka Oscar-palkittu ohjaaja Ron Howard ja käsikirjoittaja Vanessa Taylor ovat nyt sovittaneet elokuvaksi. Gabriel Basso soittaa Vancea, Glenn Shut soittaa kovaäänistä isoäitiä, joka opetti hänelle työn arvon, ja Amy Adams soittaa äitiä, joka oli epävakaa läsnäolo elämässään.

Saapuvat myös: “Felix Lobrecht: Hype” (3. marraskuuta), “Rakkaus ja anarkia” (4. marraskuuta), “Carmel: Kuka tappoi Maria Martan?” (5. marraskuuta), “Paranormal”, 1. kausi (5. marraskuuta), “The SpongeBob Film: Sponge on the Run” (5. marraskuuta), “Justice League Darkish: Apokolips Warfare” (6. marraskuuta), “Mistaken Form of Black”, kausi 1 (6. marraskuuta), “Satelliittipoika” (7. marraskuuta), “Makea maa” (7. marraskuuta), “Toomelah” (7. marraskuuta), “Goldstone” (8. marraskuuta), “Undercover” 2. kausi (9. marraskuuta), ”Mitä me halusimme” (11. marraskuuta), “Edessä oleva elämä” (13. marraskuuta), “Midasin kätyrit” (13. marraskuuta), “Me olemme mestareita” (17. marraskuuta), ”Persianlahti” 1. kausi (marraskuu) 18), “Princess Swap: Switched Once more” (19. marraskuuta), “Jos jotain tapahtuu, rakastan sinua” (20. marraskuuta), “Shawn Mendes: I Surprise” (23. marraskuuta), “The Christmas Chronicles: Half 2” ( 25. marraskuuta), ”Suuri teeskentelijä”, kausi 2 (25. marraskuuta), ”Kuinka tapasin äitisi”, 1. – 10. Kausi (25. marraskuuta), “Mosul” (26. marraskuuta), “Kutsu” (27. marraskuuta), “A Mennä! Mennä! Cory Carson Christmas ”(27. marraskuuta),“ Sugar Rush Christmas ”2. kausi (27. marraskuuta),“ Virgin River ”2. kausi (27. marraskuuta).

6.MARRASKUU

Järjestäytynyt rikollisuus on nykyään kansainvälinen operaatio, johon osallistuvat roistoja, palkkasotureita ja poliitikkoja ympäri maailmaa. Joten nimestään huolimatta väkijoukon draama “Lontoon jengit” ei useless pysy paikallaan Englannissa. Tämä rönsyilevä ja tyylikäs sarja – jonka ovat luoneet Matt Flannery ja The Raid -ohjaaja Gareth Evans – on näennäisesti sisäinen valtataistelu, joka syntyy, kun vanhan koulun syndikaatin pomo murhataan. Mutta myös perheen ulkopuolella on ongelmia, kun aseet ja juonittelijat kaikkialta Euroopasta, Aasiasta ja Afrikasta heiluttavat asemaansa tarinassa, jonka monimutkainen juoni on sekoitettu dynaamisiin ja räjähdysmäisesti väkivaltaisiin toimintosarjoihin.

8.MARRASKUU

Tieteiskirjallisuuden innoittamilla komedioilla on ollut vähän huono kulku vuonna 2020, ja pettymys aiheuttanut “Avenue 5” ja inertti “House Drive” päästivät pettymään lahjakkaiden luojiensa ja näyttelijöidensä joukossa. Mutta on vielä syytä toivoa parasta Moonbase 8: sta, luun kuivasta komediasarjasta NASA: n pesuista, jotka ovat sopineet eristäytymisestä autiomaassa sijaitsevassa koulutuslaitoksessa osoittaakseen, että he soveltuvat avaruusmatkoihin. Mahdollisia astronautteja pelaavat Fred Armisen, Tim Heidecker ja John C.Reilly, joka myös kirjoitti sarjan yhdessä Jonathan Kriselin kanssa.

16.MARRASKUU

Ronald Reaganilla on ollut pysyvä vaikutus Yhdysvaltoihin, joissa poliitikot edelleen apinoivat hänen kansankarismaa ja nostalgisia vetoomuksiaan amerikkalaisen individualismin ihanteisiin. Reaganin hallinnon realiteetit – sekä hyvät että huonot – kuitenkin joskus eksyvät kiireessä tehdä hänestä symboli. Ohjaaja Matt Tyrnauerin neliosainen dokumenttisarja “Reagans” on tarkoitettu korjaukseksi. Sisäpiirihaastattelujen avulla Tyrnauer pyrkii tutkimaan kulissien takana käytäviä keskusteluja ja persoonallisuusotteluita presidentin parhaiden ja pahimpien poliittisten päätösten takana.

26.MARRASKUU

Monet nostalgiset TV-herätykset yrittävät jäljitellä paitsi lähtökohdan myös alkuperäisten ulkoasua ja tunnelmaa. 90-luvun teini-ikäisen komedian “Saved By the Bell” uusi versio tuo takaisin alkuperäisen näyttelijän, joka pelaa vanhempia Kalifornian Bayside Highin viimeisimmällä opiskelijajoukolla. Mutta varhaisista perävaunuista päätellen visuaalinen tyyli on hyvin erilainen. (Lisäksi hahmot tekevät nyt itsensä viittaavia vitsejä, enemmän linjassa “30 Rock” – ja “Nice Information” -kirjoittajan Tracey Wigfieldin valvomien esitysten kanssa.) Sarjan tavoitteet eivät kuitenkaan näytä olevan niin kaukana mallista. Tässä “Kellon pelastamassa” käytetään edelleen kevyttä komediaa ja saippuadraamaa kertomaan sosiaalisesti merkityksellisiä tarinoita.

27.MARRASKUU

Yksi 2010-luvun aliarvioiduimmista amerikkalaisista tv-näytelmistä, hillitty ”Rectify”, kertoo Daniel Holdenista (Aden Younger), miehestä, joka vapautettiin vankilasta, kun hän oli viettänyt melkein 20 vuotta ritilöiden takana raiskauksesta ja murhasta, josta häntä syytettiin. teini-ikäisenä. Palattuaan pieneen kotikaupunkiinsa Georgian osavaltioon Daniel yrittää palauttaa naapureidensa luottamuksen todistaen, ettei hän ole heidän oletettu roisto. Hyvän hahmonäyttelijän Ray McKinnonin luoman “Rectify” on herkkä hahmon luonnos miehestä, joka kamppailee parhaaksi itsekseen maailmassa, jota hän tuskin tunnistaa.

Saapuvat myös: ”Self-importance Truthful” 1. kausi (5. marraskuuta), “Pimeässä” 1. kausi (6. marraskuuta), “The Mighty Ones” (10. marraskuuta), “Darkish Coronary heart” 1. kausi (12. marraskuuta), “The Moodys Christmas” ( 13. marraskuuta), “Gordon, Gino & Fred’s Street Journey”, 1. kausi (15. marraskuuta), “Trauma”, 1. kausi (17. marraskuuta), “Rooster Run” (20. marraskuuta).

20.MARRASKUU

Osittain matkakertomuksessa, osittain todellisuuskilpailuissa ja osassa suloisessa eläinnäyttelyssä ”The Pack” sisältää tusinaa koiraa ja heidän ihmisiäan, jotka yhdistävät erilaisia ​​fyysisiä ja henkisiä haasteita ympäri maailmaa. Yhdysvaltain olympiakisamestari Lindsey Vonn isännöi ja antaa sävyn introllaan, joka korostaa sekä suuren ulkoiluseikkailun jännitystä että syvää yhteyttä lemmikkien ja heidän isäntänsä välillä. Tuloksena on jotain vähän kuin “Superb Race”, mutta suloiset poochit hinauksessa.

Elokuvantekijä Steve McQueen (tunnetaan parhaiten Oscar-voitetusta ”12 vuotta orjasta”) kasvoi Lontoossa aikana, jolloin Länsi-Intian juuret omaavat maahanmuuttajat olivat keskellä raivostunutta kansallista keskustelua Englannin kasvavasta monikulttuurisuudesta. McQueenin antologiasarja “Small Axe” (kirjoitettu yhdessä Alastair Siddonsin ja Courttia Newlandin kanssa) kertoo viisi erilaista tarinaa, jotka on asetettu 1960-luvun lopun ja 80-luvun alun välillä. Jokainen kattaa kaupungin Länsi-Intian yhteisöjen elämän näkökohdat, dokumentoimalla kaiken vilkkaista talojuhlista aina jatkuviin yhteenottoihin paikallisen kokoonpanon kanssa. Jokainen luku on erillinen, mutta yhdessä ne maalaa isomman kuvan hetkestä, jolloin maan oli pakko ottaa huomioon nopeat demografiset muutokset.

Saapuvat myös: “Ferro” (6. marraskuuta), “James Could: Oh Prepare dinner!” (13. marraskuuta).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *