Muinainen mäki ja unohdetut kuolleet: Afganistanin Haunted Outpost

Kuluneina kuukausina ja vuosina kalliosta löydettiin haudattuja ihmisen luita, kun amerikkalaiset yksiköt pyörivät sisään ja ulos etuvartiosta, ja korpraali Kellyn löydön tuhoaminen vuonna 2008 muuttui osaksi sen mystiikkaa.

Amerikkalainen ohjus oli iskeytynyt etuvartioon ennen kuin merijalkaväki oli tarttunut siihen, amerikkalaiset sanoivat myöhemmin haudaten Talebanin taistelijat sisälle.

Mutta luut eivät melkein varmasti olleet Taliban: ne olivat vuosikymmeniä ja todennäköisesti joissakin tapauksissa vuosisatoja vanhoja.

Paikallinen tutkija Garmsirissa, joka puhui nimettömyydestä pelosta kostosta, sanoi, että mäki oli alun perin ollut linnake, mutta että satoja vuosia sitten sen käyttö muuttui. Hänen mukaansa paikalliset ihmiset ja lopulta etniset pashtunit näkivät sen ja muut alueen kaltaiset rakenteet hengellisinä paikoina ja muuttivat heidät hautauspaikoiksi.

Vuosina ennen 1740-lukua, ennen kuin pashtunit olivat tienneet Garmsiriin, paikallisten virkamiesten ja asukkaiden mukaan uskotaan olevan linnoitus, Remark Submit Rockin säätiö, rakennettu.

Kuka sen rakensi, on epäselvä, mutta Safavid-, Mughal- ja Ghaznavid-imperiumit sekä Aleksanteri Suuri jättivät kaikki jälkensä alueelle. Alueen asukkaat kutsuvat joskus näitä kumpuja (alueella on useita) Maliko Tawafeen, arabiankielisen ilmauksen, jota käytetään myös persiaksi, joka kuvaa hallintojärjestelmää, jossa kutakin heimoa johtaa paikallinen kuningas tai vanhin.

Rockin viimeinen todennäköinen käyttö hautausmaana on saattanut olla noin 1980, Neuvostoliiton ja Afganistanin sodan alkaessa, paikallinen tutkija sanoi, kun taistelijat, joista osa oli kapinallisten komentajan Nasim Akhundzadan johtamana, ympäröivät ja vangitsivat noin 40 afganistanilaista kommunistista poliisia upseerit lähellä Amir Aghaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *