Kuinka kuunnella radiokanavia ympäri maailmaa

Kolmiulotteinen radio, 41-vuotias asema Adelaidessa, Australiassa, sisällyttää alkuperäiskansojen musiikkia sen säännöllisiin soittolistoihin. “Heidän musiikkinsa on poikkeuksellisen sielukas ja puhuu usein kamppailuista, joita alkuperäiskansalaiset ovat kohdanneet”, sanoi William Taylor, urakehityspäällikkö VelvetJobs-syrjäytysyhtiössä. Hänen suosikkimuusikkonsa: Ziggy, Thelma Plum, Zaine Francis ja Regular (threedradio.com).

Intialaisen musiikin faneille, Hits of Bollywood perustettiin palvelemaan intialaista diasporaa. Se soittaa hindinkappaleita, gazaloja, klassisia kappaleita, qawwalisia ja paljon muuta (onlineradios.in/hits-of-lylywood). NTS-radio, studioilla Los Angelesissa, Shanghaissa ja Manchesterissa, Englannissa, tarjoaa villi eklektisiä valintoja – Japanilainen psykedelia 1968-1975, kokeellisen rap-ryhmän Clipping esitys ja uudet World-musiikki-albumit (nts.stay; saatavana myös ilmaisen sovelluksen kautta iOS ja Android). Nostalgie, ranskalainen asema, soittaa hittejä 1960-luvulta 1990-luvulle klassisista ranskalaisista muusikoista, kuten Edith Piaf, Johnny Hallyday ja Renaud, Sealiin, Queeniin ja Duran Duraniin (nostalgie.fr).

Egyptistä, Niilin FM, soittaa ensisijaisesti High 40 -ohjelmaa, “mutta kello 7–8 (1–2 itään) heillä on hieno klassinen rock-tunti”, kertoo Kairossa tällä hetkellä elävien oppimisvaikeuksista kärsivien opiskelijoiden kirjailija ja osa-aikainen opettaja Ethan Haynes. . “Viikonloppuisin on syndikoitu techno / house-ohjelma, kun heidän DJ: t nauttivat vapaapäivistään.” Nile lähettää lähetyksiä englanniksi, mutta se on “hyvä tapa kuulla Lähi-idän perspektiivi Yhdysvaltain politiikasta tai kuulla Lähi-idän uutisia, joita ei ehkä esiinny amerikkalaisessa mediassa”, hän sanoi (nilefm.com tai iOS- ja Android-sovelluksen kautta).

Hallituksen rahoittama Canadian Broadcasting Company tarjoaa laajan valikoiman esityksiä, alkaen Writers & Firm, Toimittaja Eleanor Wachtelin isännöimä palkittu ohjelma keskittyi kirjoihin ja kirjailijoihin Maastohiihtotarkastus, 51-vuotias viikoittainen kansallinen avoimen linjan radio-ohjelma, joka lähetetään suorana samanaikaisesti kuuden aikavyöhykkeen kautta eri puolilla maata joka sunnuntai-iltapäivä CBC Radio Onessa. CBC: n mukaan se houkuttelee yli puoli miljoonaa kuuntelijaa, ja 5000-10 000 ihmistä yrittää soittaa ja liittyä keskusteluun (cbc.ca/radio; tai ilmaisen iOS-sovelluksen kautta, kuuntele).

RFI Monde (Radio France Worldwide, World) tarjoaa maailman uutisia ja kulttuuriohjelmia, joissa tutkitaan eri kulttuurien kirjallisia, runollisia ja musiikillisia näkökohtia, erityisesti korostamalla Länsi-Afrikan frankofonisia maita, englanniksi (rfi.fr/fi; tai ilmaisen sovelluksen kautta iOS: lle / Androidille).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *