Yhdysvaltain vaalien lähestyessä maailma hengittää

Mutta yleisö on kyllästynyt herra Trumpin flirttailuun “diktaattorin kanssa, joka teloitti setänsä, tappoi Etelä-Korean kansalaisen ja räjäytti Korean välisen yhteysviraston”, sanoi Korean kansallisen instituutin entinen johtaja Cheon Seong-whun. Unification, hallituksen rahoittama Soulin ajatushautomo. “Trump on järkyttänyt eteläkorealaisia ​​toistuvasti ja asettanut heidät jatkuvasti hälytykseen”, hän sanoi. Äänestykset osoittavat, että he suosivat herra Bideniä melkein neljä yhteen.

Herra Trump on jatkanut maapallon muiden osien vastustamista kampanjan viimeisinä viikkoina spekuloimalla, että Egypti saattaa “lopulta räjäyttää” kiistanalaisen 4,6 miljardin dollarin vesivoimalan Niilille, jonka Etiopia rakentaa. Huomautukset pahensivat yhtä arkaluontoisimpia kiistoja Afrikassa ja polarisoivat mielipiteitä Yhdysvaltojen vaaleista molemmissa maissa.

Monet etiopialaiset tukevat herra Bideniä oletuksena, analyytikot sanoivat. Mutta presidentti Abdel Fattah el-Sisin läheinen egyptiläinen toimittaja Yasser Rezk – jota herra Trump kerran kutsui “suosikkidiktaattoriksi” – sanoi, että egyptiläiset juurtavat kovasti Trumpin voittoa. “Valitettavasti meillä ei ole äänestystä”, hän sanoi.

Lähi-idässä, missä herra Trumpin ulkopolitiikalla on ollut suurin vaikutus, demokraattinen voitto voi jättää Egyptin, Saudi-Arabian ja Turkin autokraattiset johtajat muutamien ystävien joukkoon Washingtonissa, sanoi libanonilaisen Annahar Al -lehden kolumnisti Hisham Melhem. Arabi.

Se voisi kannustaa Saudi-Arabiaa, jota herra Biden on kutsunut “pariavaltioksi”, tarjoamaan normalisoida suhteita Israeliin, jos useless tylpiksi kehotuksiksi arvioida uudelleen Saudi-Amerikan suhteita, hän sanoi.

Toisaalta Trumpin voitto ei tarjoa Israelille mitään takuita. Toisen virkakauden presidentti Trump, joka ei vaivaa tarpeitaan miellyttää israelilaisia ​​suosivia evankelisia äänestäjiä, saattaa syöksyä liian anteeksi uuteen sopimukseen Iranin kanssa, monet israelilaiset tuskailevat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *