Kreikan ortodoksinen pappi haavoittui Lyonissa, Ranskassa, ampuminen

PARIISI – Kreikan ortodoksinen pappi ammuttiin ja haavoittui lauantaina Keski-Ranskassa Lyonin kaupungissa, mutta motiivi oli epäselvä, paikallisten viranomaisten mukaan.

Ammunta tapahtuu voimakkaiden jännitteiden aikana Ranskassa, joka on edelleen kärjessä islamististen ääriliikkeiden äskettäisten hyökkäysten jälkeen kolmen kirkon kävijän tappaminen eteläisessä Nizzan kaupungissa torstaina ja kaksi viikkoa sitten Pariisin lähellä sijaitsevan koulunopettajan menettämisen joka oli näytellyt piirustuksia profeetta Muhammadista siviilitunneilla.

Lyonissa lauantaina noin klo 16 paikalliset asukkaat ja poliisipartio kuulivat kaksi laukausta kreikkalaisen ortodoksisen kirkon lähellä kaupungin 7. kaupunginosassa, Lyonin syyttäjänvirasto ilmoitti lausunnossaan.

Poliisivirkailijat näkivät miehen pakenevan tapahtumapaikalta ja löysivät kirkon takaoven läheltä papin ampuneilla haavoilla, sanottiin. Ranskalaiset tiedotusvälineet kertoivat, että hyökkääjä käytti sahattua haulikkoa.

Poliisi otti kiinni henkilön, joka vastasi hyökkääjän todistajien kuvauksia myöhemmin lauantaina, syyttäjänvirasto ilmoitti. Syyttäjänviraston lausunnossa sanottiin, että henkilöllä ei ollut asetta, eikä siinä sanottu, että henkilö oli epäilty ampumisessa.

Lyonin pormestari Grégory Doucet sanoi, että pappi oli sairaalassa vakavilla haavoilla.

“Tässä vaiheessa mitään hypoteeseja ei suljeta pois eikä suositeta”, syyttäjänvirasto sanoi ja lisäsi, että se oli aloittanut tutkinnan murhayrityksestä ja että se oli yhteydessä kansalliseen terrorismin vastaiseen syyttäjävirastoon.

Mutta se, että kansallinen terrorismin vastainen syyttäjä ei valvonut tapausta suoraan, oli merkki siitä, että viranomaisilla ei ollut todisteita terrorismin motiivista.

Lyonin syyttäjänvirasto ei antanut lisätietoja hyökkääjästä tai pappin henkilöllisyydestä.

Poliisi piiritti alueen, Lyonin asuinalueen ja paikalliset viranomaiset kysyi asukkaat välttämään sitä.

Ranskan viranomaiset olivat asettaneet maan korkeimmalle terrorismin hälytystasolle Nizzan hyökkäyksen jälkeen ja lisänneet turvapartioita keskeisten kohteiden, myös palvontapaikkojen, ympärillä.

Pääministeri Jean Castex kertoi lauantaina toimittajille, että Lyonissa oli tapahtunut “vakavia tapahtumia”, mutta hänellä ei ollut tietoja olosuhteista.

Herra Castex sattui puhumaan St-Étienne-du-Rouvray – pieni kaupunki Normandiassa, missä 85-vuotias pappi tapettiin vuonna 2016 terrori-iskussa, jonka islamilainen valtio sanoi toteuttaneensa.

Castex, joka vieraili kaupungissa tarkastelemassa kirkon turvallisuutta, sanoi Ranskan hallituksen olevan päättäväinen varmistaa, että kaikki palvojat voivat harjoittaa uskontoaan “täysin turvallisesti ja täysin vapaasti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *