Katkaistuna jälleen maailmasta, Australia löytää nyt hopeanvaipat

Museon johtaja Michael Model, joka aiemmin johti J. Paul Getty -museota Los Angelesissa, kertoi, että pandemia sai ihmiset ajattelevammin käyttämään aikaa ja tilaa.

Ehkä vähemmän vaihtoehtoja ja enemmän suunnittelua “vapauttavat mielemme”, hän sanoi.

Teknologia, hän lisäsi, pelastaa Australian täysin vetäytymästä itseensä. Hän kertoi käyneensä museokokoelmissa verkossa, mutta myös käyttänyt matkan puutteesta saatua aikaa uusien alueiden – kuten pohjoismaisten rikosdraamojen – tutkimiseen.

Harper, joka julkaisi uuden romaanin, “Selviytyneet” viime kuussa sanoi, että myös tavallista suurempi yleisö on kannustanut häntä lukemaan verkossa.

“Siellä on niin paljon ihmisiä, jotka eivät koskaan tule henkilökohtaiseen kirjatilaisuuteen”, hän sanoi.

Jotkut yllättävät yritykset sopeutuvat myös. Frank Theodore, kalakauppias Sydneyn kalamarkkinoilla, päivitti hänen Get Fish -sivustonsa synkän huhtikuun jälkeen ja sanoi, että kokonaismyynti kasvoi tässä kuussa viime lokakuuhun verrattuna.

Ja silti virtuaalilla on rajat. Neiti Harperin vanhemmat eivät voi halata lapsenlapsiaan Zoomin takia. Herra Model on alkanut valokuvien lähettäminen Instagramissa menneistä matkoista lauseella “museot, joita olen kadonnut pandemian aikana”.

Myös sosiaaliset normit ovat paineessa. Siggins, entinen pörröinen entinen baarimikko, tilasi äskettäin cocktailin, joka toimitettiin kotiinsa Melbournessa paikallisesta baarista, ja tapasi oven edessä tuttavan. Hän sanoi, että se tuntui hankalalta päivältä.

“Se on niin outoa vuorovaikutusta”, hän sanoi, “koska et voi useless sanoa heitä tulemaan sisään nauttimaan olutta, ja olet useless käytännössä poissa käytöstä, reagoi keskusteluun, jopa ilmeisiin.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *