Turkin pankkitapaus osoitti Erdoganin vaikutuksen Trumpiin

Kansallinen turvallisuusneuvosto kysyi opetusministeriöltä peruskirjakoulujen verkostoa, joka osittain rahoitettiin liittovaltion rahoilla ja joiden sanottiin olevan yhteydessä Erdoganin kilpailijaan Gulenniin, joka asui Pennsylvaniassa. Sitten virastolta kysyttiin, voisiko rahat estää, eräs keskusteluihin osallistunut virkamies kertoi. Mutta opetusosaston virkamiehet vastustivat sanomalla, että heillä ei ole laillista valtuutta lopettaa rahoitus.

Valkoisessa talossa esiintyi samanlainen innostuksen puute kotimaan turvallisuusministeriössä ja FBI: ssä, jotka saivat pyynnöt tutkia herra Gulen ja etsiä tapoja ehkä pakottaa hänet pois Yhdysvalloista, ponnisteluihin osallistuneet virkamiehet sanoivat. FBI kieltäytyi kommentoimasta.

Sillä välin Turkin pyrkimykset ratkaista Halkbank-tapaus lisääntyivät.

Levyt osoittavat että pankki ja Turkin hallitus maksoivat Ballardin lobbausyritykselle 4,6 miljoonaa dollaria kahden vuoden aikana Halkbank-työstä ja muista asioista, mukaan lukien tapaamiset ja puhelut varapuheenjohtajan toimiston, ulkoministeriön, kongressin jäsenten ja Jay Sekulowin kanssa, yksi Herra Trumpin henkilökohtaiset asianajajat.

Herra Ballardin ryhmä väitti, että Halkbankin tapaus oli ulkopoliittinen asia ja että tarve ylläpitää läheisiä suhteita Turkin kanssa, joka on Naton jäsen, on otettava huomioon.

Mutta Manhattanin liittovaltion syyttäjien tutkimus edistyi. Vuoden 2018 alkuun mennessä se oli johtanut syytteet yhdeksästä syytetystä, mukaan lukien Turkin entinen talousministeri ja kolme Halkbankin virkamiestä, syytteinä, kuten pankkien petoksista ja rahanpesusta, jotka liittyvät pakotteiden kiertämisjärjestelmään.

Yksi syytetty, pankin kansainvälisen pankkitoiminnan varajohtaja Mehmet Hakan Atilla, tuomittiin ja tammikuussa 2018 tuomittu.

Kullakauppias Zarrabilla oli tunnusti syyllisyytensä ja todisti siitä, miten järjestelmä oli nojautunut vääriin asiakirjoihin ja peiteyrityksiin, ja kuinka hänellä oli maksoi miljoonia dollareita lahjuksina talousministerille ja Halkbankin pääjohtajalle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *