Mukavaa veitsen hyökkäystä kohdellaan terrorismina

PARIISI – Veitsellä hyökkääjä tappoi torstaina aamulla ainakin kolme ihmistä Ranskan eteläisen Nizzan kaupungin kirkossa paikallisten viranomaisten mukaan, joiden mukaan se näytti olevan terrori-isku.

Hyökkäys tulee, kun maata edelleen ravistellaan Pariisin esikaupungin opettajan päätä tässä kuussa eräs nuori muslimimies sen jälkeen, kun opettaja näytti karikatyyreja profeetta Muhammadista luokassa.

Nizzan pormestari Christian Estrosi, sanoi Twitterissä lähetetyssä lausunnossa pian hyökkäyksen jälkeen että hän oli paikalla poliisin kanssa ja että epäilty oli pidätetty. Myöhemmin hän sanoi, että ainakin kolme ihmistä kuoli ja yksi vakavasti loukkaantui.

“Vahvistan, että kaikki viittaa terrori-iskuun Notre-Damen basilikassa”, pormestari kirjoitti.

Nizzan aluetta edustava lainsäätäjä Éric Ciotti sanoi, että kolme ihmistä sai surmansa Notre-Dame de L’Assomption -kirkossa Nizzan keskustassa. Pormestari sanoi, että yksi oli nainen ja toinen kirkon sakristeja.

Ranskan sisäministeri Gérald Darmanin sanoi Twitter-viestissään kutsuneensa välittömästi kriisikokouksen.

Hyökkäys tapahtui Notre-Dame de L’Assomption -kirkossa, eikä paikallisviranomaiset julkaisseet välittömästi tietoja uhreista tai olosuhteista. Poliisi varoitti asukkaita pysymään poissa kirkon alueelta, koska “erittäin vakava” tapahtuma oli käynnissä ja hallittuja räjähteitä käytettiin. He kehottivat myös asukkaita pysymään rauhallisina.

Sosiaaliseen mediaan lähetetyt videot näytti jonoja ihmisiä, jotka jättivät kirkon lähialueelta poliisin evakuoidessa paikan.

Vuonna 2016 Nizza oli myös yksi Ranskan pahimmista terrori-iskuista, jolloin mies kyntöi 19 tonnin kylmäauton ihmisjoukkoihin joka oli kerääntynyt kaupungin tärkeimmälle rantakadulle katsomaan ilotulitteita, tappamalla 86.

Megan Specia osallistui raportointiin Lontoosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *