Frankofiilin odottamaton rakkaussuhde kanadalaisen viinin kanssa

Se alkoi rypäleiden häikäisevillä karhuilla.

Olin lomalla Brittiläisen Kolumbian koskemattomalla kauniilla Okanaganin viininviljelyalueella tänä kesänä, kun kysyin Severine Pinte, ranskalainen viininvalmistaja, kuvaamaan suurinta kulttuurisokkiaan sen jälkeen, kun hän saapui Kanadaan vuosikymmen sitten.

Hänen vastauksensa? Uhkaavat mustakarhut, jotka kiipesivät vuorilta joka syyskuu sadonkorjuun aikaan ja syövät rivejä hänen arvokkaista rypäleistään pakottaen paikalliset viinitilat käyttämään sähköisiä aidoja, pippuripommeja tai metsästäjiä.

Tiesin heti, että olen tekemisissä tarinan kanssa. Myös ranskalaisten viininvalmistajien ratkaisu alueella vaikutti rohkaisevalta merkiltä sen potentiaalista.

[Learn: Canada’s Napa Valley Seeks Elusive Viewers: Canadian Wine Drinkers].

Voisiko maa, joka antoi maailmalle sellaisia ​​herkkuja kuin sinetti räpyläkakku, shmoo kakku ja poutine tulla pinot noirin maaksi ja tulla kuuluisien viininvalmistusalueiden, kuten Bordeaux’n, Napa Valley ja Toscana, pantheoniin?

Minun on myönnettävä, lähestyin kysymystä snobilla ja skeptisesti. Yhdistin hienon viinin Voltairen maahan. Loppujen lopuksi munasarjoni oli juurtunut, kun olin Pariisin The Instances-kirjeenvaihtaja. Työn ulkopuolella hengitin sisään lasillisia täytelisiä Bordeaux’n viinejä tungosta Pariisin bistroissa ja nautin matkustamisesta Ranskan viinimaalle.

Kun muutin takaisin Montrealiin lähes kolmen vuosikymmenen ajan Euroopassa, naapurustoni valtion omistaman viinakaupan steriili tehokkuus teki minusta yksinäisen paikalliselle Parisien-viinikaupalleni. Siellä minua oli tervehditty runsas “Daniel!” Viinihoitaja tiesi suosikkini vuosikertaani ulkoa ja esitteli minulle rakkaudella pulloja Pyhä Joosef tai Pomorol kuin antaisi lapsensa.

Siitä huolimatta matkustin elokuussa Okanaganin laaksoon avoimin mielin. Kuten muutkin kanadalaiset, minulla oli ollut epätoivoinen pandemian paeta ja ollut uskomaton melkein kuuden tunnin naamioitu lento Vancouveriin, jota seurasi melkein viiden tunnin ajomatka alueelle.

Ja vaikka ilman viinin aiheuttamaa huutoa, kanadalaisten oman kehitystiivin pyhiinvaeltajien epävirallisuus shortseissa ja varvastossuissa teki maisteluista vähemmän tukevia kuin jotkut, joita olin kokenut Ranskassa.

Uuden käännynnäisen innostuksen vallassa minua hämmästytti, kun huomasin, että useimpia Okanagan-viinejä ei ollut helposti saatavilla muualla Kanadassa, myös kotimaassani Montrealissa. Minun piti selvittää: Miksi?

Vastaus järkytti minua – Kiellon aikakausi määräyksiä jatkoi hallintaa ja useimmat maakunnat kieltäytyivät edelleen yksittäisiltä kuluttajilta tilaamasta viiniä muista maakunnista.

Koska tämä oli Kanada, myös alueellisuus oli pelattavaa. Ruoka-pakkomielle Montrealissa sijaitsevissa kalliissa ravintoloissa sommeljeet ehdottivat todennäköisemmin pörröistä Quebecin viiniä tai ranskalaista vuosikerta kuin viini kaukaisesta British Columbiasta. viittaamalla haitalliseen ulkomaalaisiin planeetoihin).

Kun kysyin Okanaganin viinitiloilta, voisinko tilata viiniä Montrealiin, he selittivät usein hiljaisina kuiskauksina, että he kiertelivät sääntöjä käyttämällä lääketieteen yritystä eivätkä merkinneet lähetyksiä viiniksi. En voinut olla miettimättä, tekikö tämä huijauksen tuore viini miellyttävämmän, kuten pääsyn ilmakehään speakeasy New Yorkissa 1920-luvulla.

Kun katselimme viinitarhaa Osoyoos Larose Property -viinitila, sen pääviininvalmistaja, Caroline Schaller, selitti minulle, että myös Okanagan-viinien oli haastavaa saada pitoa valtakunnallisesti, kun pienet tuotantomäärät pitivät hinnat suhteellisen korkeina.

“Löydät juotavan pullon Bordeaux’n viiniä Pariisin viinikaupasta 5 dollaria”, hän huomautti. Sitä vastoin lasi hänestä Osoyoos Larose Le Grand Vin, voi maksaa jopa 16 dollaria ylellisessä Vancouver-ravintolassa.

Siitä huolimatta Okanaganin laakso on vähitellen saamassa maailmanlaajuista seurantaa ehkä epätodennäköisissä paikoissa.

Raphaël Merlaut on osa perhettä, joka perusti Ranskan Groupe Taillan, joka omistaa muun muassa Osoyoos Larose Property -viinitilan ja 21 châteaux’ta Ranskassa. Hän kertoi minulle, että Okanaganin laaksossa havaitsemansa luovuus sai hänet tuntemaan, että hänet kuljetettiin aikakoneella Bordeaux’lle 1700-luvulla.

“Perheelleni BC-viini on rakkaussuhde, kuten tavata nainen ja rakastua”, hän kertoi minulle. “Se on uusi raja.”

Neiti Pinte Le Vieux Pinistä selitti, että Okanagan-laakson vapaus oli houkutellut häntä. Vaikka viinirypäleiden viininviljelijöiden käyttö on sallittu, Bordeaux’ssa on rajoitettu, mutta kun hän pystyi hyödyntämään lähes 60 lajiketta Okanaganin laaksossa, hän tunsi olevansa ekspressionistinen taidemaalari.

Silti alueella on edelleen ennakkoluuloja. “Ranskalaiset ajattelevat Kanadan olevan arktinen paikka, jossa on koiran rekiä ja lunta”, hän selitti. “He eivät ymmärrä, että Okanagan-laaksossa on aavikon olosuhteita, jotka ovat optimaalisia rypäleiden viljelyyn.”

Matkan jälkeen isännöin sosiaalisesti etääntyneen sokean viinin maistelua joukon muita korkkilevyjä, joihin piilotimme pullojemme etiketit alumiinikalvolla.

Kilpailun viinit sisälsivät kunnioitettavan Château Pédesclaux 2012 Pauillacista Bordeaux’n alueella ja Savigny-lès-Beaune, 1er cru, 2012, Pinot Noir Ranskan Bourgogne.

Ja arvaa mitä? Tarjoukseni, vuoden 2018 Nota Bene Okanaganin Black Hills Property -viinitilasta, tuli ensimmäiselle sijalle ja rikkoi ranskalaisia ​​kilpailijoita.

Kuin rypäleen kimalteleva kanadalainen karhu.

  • Tällä viikolla kirjoitin viimeaikaisesta “Hummerisodat” Nova Scotiassa, jonka aikana kaupalliset kalastajat vihastivat joukot hyökkäsivät alkuperäiskansojen kalastajien käyttämiin hummerivarastoihin. Konflikti seuraa joukko alkuperäiskansojen väärinkäytöksiä Kanadassa.

  • Asbestin asukkaat Quebecissä ovat äänestäneet puolesta vuodattanut kaupungin nimen. Syöpää aiheuttavan aineen nimeäminen vaikeutti paikallista taloutta.


Haluamme saada ajatuksesi tästä uutiskirjeestä ja Kanadan tapahtumista yleensä. Lähetä ne osoitteeseen nytcanada@nytimes.com.

Välitä se ystävillesi ja kerro heille, että he voivat rekisteröityä tässä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *