Hurrikaani Epsilon tekee “huojuvan” luoteisen käännöksen Atlantilla

Hurrikaani Epsilon, jonka tuulen nopeus tekee siitä voimakkaan luokan 2 myrskyn, jatkoi pyörteitä kohti Bermudaa torstai-aamuna, kun Nationwide Hurricane Heart kertoi myrskyn aiheuttaneen “huojuvan” käännöksen luoteeseen.

Myrsky, erittäin aktiivisen Atlantin kauden kymmenes hurrikaani, oli noin 260 mailia itään Bermudasta kaakkoon. Klo 5 itäisen ajan neuvonta hurrikaanikeskuksesta. Epsilonin suurin tuulen kesto oli 110 mailia tunnissa, tuskin ujo luokan Three voimasta, ja se liikkui luoteeseen nopeudella 7 mailia tunnissa.

Bermuda pysyi trooppisten myrskyjen varoituksessa, mikä tarkoittaa, että trooppisia myrskyolosuhteita odotettiin jossain alueen sisällä 36 tunnin kuluessa, keskus sanoi. Epsilonin silmän ennustettiin lähestyvän lähinnä saarivaltiota itään myöhemmin torstai-iltana.

Kaiken kaikkiaan Epsilonin ennustettiin kääntyvän pohjoisesta luoteeseen torstaina ja sitten perjantaina pohjoiseen kiihtyvyydellä kohti koillista lauantaina. Myrsky on ei tällä hetkellä odoteta päästä rantautumaan Yhdysvaltoihin.

Epsilonin tuottamat suuret turpoamiset olivat jo alkaneet vaikuttaa Bermudaan, Bahamaan, Suurille Antilleille ja Leewardsaarille, keskustan mukaan, ja niiden odotetaan saavuttavan osan Yhdysvaltojen itärannikolta ja Kanadan Atlantilta lähipäivinä.

Vaikka Epsilon on edelleen luokan 2 myrsky, meteorologien mukaan voimakkuuden vaihtelut ovat mahdollisia, mutta sen odotettiin heikkenevän torstaina ja viikonloppuna.

Epsilon tehostui nopeasti keskiviikkona, kun se siirtyi luokasta 1 luokkaan Three muutamassa tunnissa. “Epsilon on edelleen vastannut odotuksia ja voimistunut nopeasti”, hurrikaanikeskus sanoi lausunto keskiviikkoiltana.

Koska se oli luokka 3, siitä oli tullut kauden neljäs suuri hurrikaani – luokan Three voimakkuudeltaan tai sitä voimakkaampi -, jolla on vielä yli kuukausi aikaa jäljellä.

Se olisi myös toinen suuri hurrikaani, joka muodostuu Atlantilla tässä kuussa yhdessä Deltan kanssa, joka törmäsi Charles-järvelle, Louisianan yhteisö ei ole vieläkään toipunut hurrikaani Lauran osumasta elokuussa.

Philip Klotzbach, Coloradon osavaltion yliopiston meteorologi totesi, että vuodesta 1950 lähtien on ollut useless viisi muuta vuotta, jolloin kaksi suurta Atlantin hurrikaania oli muodostunut lokakuussa, mukaan lukien 1950, 1961, 1964, 1995 ja 2005, hän sanoi.

Hurrikaani Paulette oli yksi Bermudan viimeisimmistä myrskyistä, kaatamalla voimajohdot, mutta aiheuttanut useless vähäisiä omaisuusvahinkoja, kun se laskeutui sinne 14. syyskuuta. Myrsky leijui saaren yli kauemmin kuin Bermudan sääpalvelu oli ennustanut. Hurrikaani Teddy kulki saaren itään 21. syyskuuta aiheuttaen siellä trooppisia myrskyolosuhteita.

Tämän vuoden Atlantin hurrikaanikausi on yksi aktiivisimmista ennätyksistä, meteorologit sanoivat. Toistaiseksi on ollut 26 nimettyä myrskyä, joista 10 oli hurrikaaneja. Se on lähellä vuonna 2005 asetettua ennätystä, jolloin 28 myrskyä kasvoi tarpeeksi voimakkaiksi nimien saamiseksi; Heistä 14 oli hurrikaaneja Nationwide Oceanic and Atmospheric Administrationin mukaan.

Miamin kansallisen hurrikaanikeskuksen tiedottaja ja meteorologi Dennis Feltgen on soittanut vuoden 2020 hurrikaanikausi “hyperaktiivinen” verrattuna keskimääräiseen hurrikaanikauteen, joka tyypillisesti tuottaa 12 nimettyä myrskyä, joista kolme kehittyy suuriksi hurrikaaneiksi.

“Tämä on suuri myrsky”, herra Feltgen sanoi ja totesi, että Epsilonin odotettiin tulevan tarpeeksi lähelle Bermudaa aiheuttamaan trooppisia myrskyolosuhteita saaristossa.

Toukokuussa, NOAA ennusti normaalin kauden Atlantilla, mutta elokuussa valtion tutkijat päivittivät näkymänsä.

Viime vuosikymmeninä tutkijat ovat nähneet hurrikaaniaktiivisuuden lisääntyneen Pohjois-Atlantilla mittaamalla, joka yhdistää voimakkuuden ominaisuuksiin, kuten myrskyjen kestoon ja taajuuteen. Ilmastotutkijoiden mukaan ilmaston lämpenemisen ja ainakin hurrikaanien voimakkuuden välillä on yhteyksiä. Meren lämpötilan noustessa hurrikaanit vahvistuvat, kun lämmin vesi toimii niitä käyttävänä polttoaineena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *