Peter Madsen, joka tappoi Kim Wallin sukellusveneellä, pakenee lyhyesti vankilasta

ODENSE, Tanska – Poliisien mielestä väärennetyllä aseella ja malliräjähdysvyöllä Peter Madsen juoksi porttien takaa vankilaan Kööpenhaminan ulkopuolella, missä hän palveli elinkautista toimittajan Kim Wallin tappamisesta kotitekoisella sukellusveneellään kolme vuotta sitten.

Mutta vaikka hän onnistui pääsemään vankilan seinien ulkopuolelle tiistaiaamuna, hän ei päässyt kauas. Viisi minuuttia myöhemmin ja useless puolen mailin päässä poliisit ympäröivät hänet ja pidättivät hänet lopulta, jolloin vankilakatko päättyi.

Tanskalainen keksijä Madsen oli jo tunnetusti sen jälkeen, kun hän oli vuonna 2017 tuominnut rouva Wallin tappamisen ja pilkkaamisen sukellusveneelle, jonka hän itse rakensi Kööpenhaminan lähelle.

Hänen pakonsa Herstedvesterin vankilasta Tanskan pääkaupungin länsiosassa herätti jälleen maan huomion, kun paikallisiin tiedotusvälineisiin ilmestyi valokuvia ja televisiomateriaalia herra Madsenista, jota ympäröivät aseistetut poliisit ja sivulliset huutavat häntä kohtaan väärinkäyttäjiä.

Mogens Lauridsen, Länsi-Kööpenhaminan poliisin ylikomentaja, kertoi tiedotustilaisuudessa, että pakenemisensa aikana Madsen oli käyttänyt väärennettyä räjähtävää vyötä ja heittänyt pakenessaan pois “aseen kaltaisen esineen”.

“Emme usko, että se oli ase, mutta se näytti yhdeltä”, herra Lauridsen sanoi. Hänen mukaansa poliisi pystyi nopeasti ympäröimään herra Madsenia, mutta ryhtyi ylimääräisiin varotoimiin vyön takia, ja hänet otettiin takaisin pidätykseen vasta useita tunteja myöhemmin. Lisätietoja aseen kaltaisesta esineestä ja vyöstä ei ollut heti saatavilla.

Valokuvat ja videot Lähettäjä Ekstra Bladet, paikallinen uutispiste, näytti osoittavan, että herra Madsen istui tien laidalla aseistettujen poliisien ympäröimänä ja ympäröity alue. Muu kuva tapahtumapaikalta näyttää sivulliset vihaisesti huutavan kirosanoja herra Madsenilleja “Hukkaa itsesi!” ja “Sinun pitäisi pilkkoa!”

Poliisi sanoi, että herra Madsen ei ilmeisesti saanut ulkopuolista apua pakenemisyrityksessään, mutta että he tutkivat tätä mahdollisuutta.

Oikeusministeri Nick Haekkerup kutsui pakolaisyritystä “erittäin vakavaksi” Twitter-viestissään ja sanoi, että elinkautista vankien ei pitäisi voida paeta.

Herra Madsen oli ottanut panttivangiksi naisvankilapsykologin, vankiloiden työntekijöiden liiton puheenjohtaja Bo Yde Sorensen kertoi Ekstra Bladetille ja lisäsi, että hän oli raivostuttanut asetta.

“Ase oli niin todentuntuinen, että portin vankilavartijat eivät ottaneet mitään mahdollisuuksia panttivankiin nähden”, herra Sorensen kertoi sanomalehdelle. Herra Madsenin toimintaa pidettiin vaarana vankiloiden työntekijöiden elämälle, mikä johti päätökseen päästää hänet ulos portista, hän sanoi.

“Se on päätös, jota tuen”, hän sanoi. “Emme halua vaarantaa kenenkään tapamista – meidän on löydettävä ihmisiä jälkeenpäin.”

Vartijat seurasivat Madsenia pakenessaan, mutta astuivat takaisin, kun hän uhkasi heitä, uutispiste kertoi, ennen kuin poliisi lopulta otti hänet pidätykseen.

Vankilan päällikkö Hanne Hoegh Rasmussen ei kommentoinut panttivankien ottamisen raportteja, mutta sanoi tiistaina pidetyn tiedotustilaisuuden aikana, ettei kenellekään vankilassa ollut fyysistä vahinkoa.

“Mutta se on ollut erittäin psykologisesti stressaavaa kaikille mukana oleville”, hän sanoi.

Kirsten Schlichting, 78, joka asuu ja työskentelee vankilan lähellä, puhui kansallisen uutisverkoston TV 2: n kanssa ja kuvasi poliisin raskasta läsnäoloa, kun virkamiehet yrittivät tarttua Madseniin.

“Ainoa asia, josta olen huolissani, on koulu, joka on myös lähellä, mutta en tiedä onko siellä opiskelijoita”, Schlichting sanoi. “Mutta en pelkää. Siellä on paljon poliisia.

Hra Madsen todettiin syylliseksi Wallin tahalliseen tappamiseen – mikä vastaa murhaa koskevaa tuomioita – vuonna 2018 ja tuomittu elinkautiseen vankilaan. Elinkautinen rangaistus on harvinainen Tanskassa, jopa murhatapauksissa, mutta rouva Wallin kamala kuolema kauhutti kansaa, ja rikoksen julmuus sai herra Madsenin oikeudenkäyntiin. yksi seuratuimmista Skandinavian historiassa.

Neiti Wall, 30, katosi tavattuaan herra Madsenin haastatteluun sukellusveneellään elokuussa 2017. Hänen ruumiinsa löydettiin myöhemmin paloiteltuna, ja herra Madsen pidätettiin ja syytettiin hänen tappamisesta.

Herra Madsen tarjosi alun perin sarjan vaihtelevia selityksiä rouva Wallin sijainnista myöntää paloittaneensa ruumiinsa ja heittää rungon osat yli laidan. Mutta hän kielsi tappaneensa hänet.

Ms Wall, freelance-toimittaja, jolla oli kirjoitettu kansainvälisille myyntipisteille, mukaan lukien The New York Occasions, valmistunut Lontoon kauppakorkeakoulusta ja saanut kaksi maisterin tutkintoa Columbian yliopistosta. Hän kertoi Ugandasta, Sri Lankalta ja Kuubalta, ja kuoli useless kilometrien päässä Trelleborgista, Ruotsissa, missä hän varttui.

“Kim halusi antaa äänen ihmisille, joilla sitä ei ollut”, hänen isänsä Joachim Wall, sanoi äskettäisessä The New York Occasions -haastattelussa. “Hän etsi aina tarinan takana olevaa tarinaa.”

Televisiodraama, joka perustuu poliisin tutkimukseen hänen tappamisesta ensi-iltansa Tanskassa viime kuussa.

Martin Selsoe Sorensen Odensesta Tanskasta ja Megan Specia Lontoosta. Thomas Erdbrink – raportoi Amsterdamista ja Portugalista Christina Anderson Tukholmasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *